Do salónu chodila 15 rokov. POSLEDNÉ STRETNUTIE jej ale zachránilo život

Eileen Koreyová bola obľúbenou prispievateľkou v zdravotníckej tematike v poprednej spravodajskej stanici v Clevelande – WKYC. Zdobia ju krásne a zdravé ryšavé vlasy, o ktoré sa jej už 15 rokov stará vlasová stylistka Kari Phillipsová. Ale pri ich poslednom stretnutí si Kari všimla na Eileenom temene niečo, čo tam predtým nebolo.

Objavila tam materské znamienko a keďže jej sestra dermatologička ju predtým poučila o príznakoch a rakoviny kože, rozhodla sa Eileen poradiť, aby si dala znamienko skontrolovať.

Po návšteve dermatológa sa dozvedela, že znamienko je melanóm. „Nevidela by som to, necítila by som ho, pretože nebolo vypuklé,“ hovorí Eileen.

Keď sa dozvedela túto správu, musela konať rýchlo a tak len podstúpila operáciu na odstránenie znamienka, bez akejkoľvek rádioterapie či chemoterapie. Tento príbeh vyzýva všetkých kaderníkov, aby dávali pozor na zdravie svojich klientov, rovnako ako Kari Phillipsová.

Inou príležitosťou, kedy si skontrolovať pokožku hlavy, je hneď po sprche. Vtedy sú prípadné znamienka viditeľnejšie, pretože vlasy sú mokré.  

Keďže pacienti často prichádzajú do ambulancie dermatológa so suchými vlasmi, môže byť ťažšie nájsť ich. Preto je lepšie, ak sa vlasy kontrolujú ešte v štádiu, keď sú mokré a návšteva kaderníctva by tak mohla byť príležitosťou, na dôkladnejšiu kontrolu.

 

Ak uvidíte niečo, čo by mohlo vyzerať podozrivo a nebezpečne, okamžite si naplánujte čas na rozhovor so svojím kožným lekárom.

 

Zdroj: newbeauty.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Do salónu chodila 15 rokov. POSLEDNÉ STRETNUTIE jej ale zachránilo život”