Osamelá 90-ročná dáma nechala na susedkiných dverách dojemný odkaz. „PROSÍM VÁS O TOTO“

To, že ľudia sú v starobe sami, je niečo, čo je pomerne bežné. Ich deti si založia vlastné rodiny a mnohí starí ľudia ostanú sami bez nikoho po svojom boku.

Wanda je 90-ročná dáma zo San Francisca, ktorá dlho túžila po nejakej spoločnosti. Nakoniec sa s tým rozhodla niečo urobiť. Nabrala odvahu a na susedkiných dverách nechala srdečný odkaz.

Keď Marleen Brooksová uvidela rukou písaný odkaz, „zarmútilo ju to“, no zároveň bola šťastná, že si nájde novú priateľku.

 

V liste bolo napísané: „Uvažovali by ste, že sa stanete mojou kamarátkou? Mám 90 rokov – žijem sama. Všetci moji priatelia zomreli. Som taká osamelá a vystrašená. Prosím, modlím sa za niekoho.“

Marleen v ten istý deň navštívila Wandu. Predstavila sa jej, priniesla koláčiky a strávila nejaký čas so svojou staršou susedkou.

Návšteva bola skvelá a Marleen sa rozhodla podeliť sa tento príbeh ich nového priateľstva, pretože vedela, že sú aj iní ľudia ako Wanda, ktorí sa cítia osamelí a potrebujú spoločnosť. Verí, že to prinúti ostatných ľudí osloviť svojich starších susedov.

 

„Je to taká milá dáma!

Bola neuveriteľne šťastná, keď sme prišli.

Wanda povedala:

„Dúfam, že si nemyslíte, že som bola hlúpa, keď som vám napísala, ale musel som niečo urobiť. Ďakujem veľmi pekne, že ste prišli. Žijem tu 50 rokov a nepoznám nikoho zo svojich susedov.“

Wanda má 3 synov, jeden zomrel minulý rok na rakovinu. Ďalší dvaja bývajú ďaleko.

Má 90 rokov, je na kyslíku a okrem iného trpí kongestívnym srdcovým zlyhaním, osteoporózou.

Priniesli sme jej cupcakes (nemala som dostatok času na výrobu banánového chleba).

May be an image of 3 people               facebook

Tiež som ju uistila, že nám môže kedykoľvek zavolať a že prídeme, aby som s ňou strávili čas!

Som si istá, že Wanda a ja zažijeme ešte skvelé chvíle.“

 

Zdroj: boreddaddy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Osamelá 90-ročná dáma nechala na susedkiných dverách dojemný odkaz. „PROSÍM VÁS O TOTO“”