Chlapca s Downovým syndrómom, nazvali na internete „škaredým“. Reakcia jeho matky vás zaskočí

Každý človek je krásny svojím vlastným spôsobom. Niektorí ľudia sú trochu iní ako ostatní, ale práve tieto rozdiely ich robia výnimočnými a jedinečnými.

V skutočnosti sú to rozdiely, ktoré robia tento svet farebným miestom. Bohužiaľ, počet ľudí, ktorí si dávajú právo súdiť druhých podľa toho, ako vyzerajú, je obrovský. S takýmito posmeškami sa žiaľ, čoraz viac stretávajú aj deti s Downovým syndrómom.

Zlé slová, pohľady a úsudok budú vždy prítomné. Čo musíme urobiť, je naučiť sa ignorovať zlé komentáre a vždy vidieť v živote to pozitívne. Jedna mama, ktorá je blogerkou a má chlapca s Downovým syndrómom, mala perfektnú odpoveď na neznámeho muža, ktorý jej chlapca nazval škaredým.

Jej slová boli chválené mnohými a získala podporu od tisícok ľudí, ktorí si prečítali jej reakciu na zlý komentár.

Chlapca s Downovým syndrómom s mamou

“Vážený @JusesCrustHD,

Odkedy som začala blogovať o mojom synovi Quinnovi a jeho postihnutí, vedela som, že tento deň príde. Na internete nie je núdza o trollov, ktorí sa skrývajú za anonymitu a ich nepriateľstvo som už videla veľakrát. V skutočnosti, po nedávnej lúpeži v centre Asociácie Downovho syndrómu v Houstone, pri ktorej bola ukradnutá technológia v hodnote    10 000 dolárov, nebola núdza o ignorantské komentáre.

Jeden používateľ poznamenal, že je to iba plytvanie počítačmi na „retardov“, a že organizácia si zaslúži byť okradnutá.

Tieto komentáre, hoci sú urážlivé, jednoducho slúžia na predvedenie nenávisťou poháňanej nevedomosti ľudí a nestoja za môj čas. Ale minulú sobotu ste sa osobne zamerali na môjho syna a namiesto toho, aby som sa tu rozčuľovala, by som vám rada dala jednu radu. Nebuďte hlupák. Vráti sa vám to.

„Nechcem si o vás robiť predsudky, ale môžem len hádať, že viete len málo o bezmocnosti, ktorú rodičia pociťujú, keď sa starajú o choré dieťa s dýchacími problémami. Quinn bol minulý týždeň chorý, ale v piatok sa cítil oveľa lepšie.

Rozhodli sme sa, že si po škole sadneme na dvor a budeme sa opaľovať. Nie je veľa vecí na tomto svete krajších, ako vidieť, ako sa vaše nedávno choré dieťa rozžiari.

Urobila som pár fotiek na oslavu jeho uzdravenia a potom ich zverejnil na Instagrame s hashtagom #downsyndrome. Sama si rada prezerám tieto fotky vo svojom voľnom čase, pretože tie deti sú také rozkošné. Samozrejme, cítite sa inak, pretože vy, JusesCrustHD, ste našli túto fotografiu a zanechali ste komentár s jedným jednoduchým slovom.´Škaredý´.

Skutočnosť, že sa vám zdá moje dieťa škaredé, je jedna vec. Máte právo na svoj názor. Ale skutočnosť, že zámerne hľadáte fotky pod #downsyndrome, aby ste urážali cudzích ľudí je detinské a zároveň smutné. Váš profil je tiež plný urážlivých príspevkov a hrubých vyhlásení.

Chlapca s Downovým syndrómom s rodičmi

Tvrdíte, že to bol vtip, ale prečo potom cieľavedomé vyhľadávate obrázky našich detí? Prečo ste krásnu fotografiu môjho syna poškvrnili vašou nenávisťou? To nie je vtip. To je kyberšikana.

Netreba dodávať, že som nahlásila váš profil. Toto nebude poslednýkrát, čo niekto urazí môjho syna, pretože je iný. Nebude to poslednýkrát, čo si niekto urobí žart na jeho účet, ale aktívne vyhľadávať skutočných ľudí na posmievanie sa presahuje krutosť a je to neľudské.

Uvedomujem si, že ma chcete vidieť, ako sa rozčuľujem kvôli vášmu malému „vtipu.“ Budem úprimná. Je ťažké nehnevať sa na to, ale nemôžem si dovoliť niesť tú váhu na svojich pleciach.

Nemôžem si dovoliť cítiť nič iné ako ľútosť nad jednotlivcom s takou malou ohľaduplnosťou. Pretože nakoniec to budete vy, kto raz bude čeliť následkom svojich rozhodnutí. V tomto svete je len málo ľudí, ktorí tolerujú tento druh myslenia, a nakoniec na to doplatíte pri inej osobe. Predpokladám, že ste už takéto problémy mali, a preto sa skrývate za prezývku.

Boh vie, že za mojich čias bolo veľa krutých dospievajúcich chlapcov. Chlapcov, ktorí si užívali žarty na úkor iných. Dokonca niekoľko z nich, bolo namierených proti mne, ale pomohlo mi to vytvoriť si hrošiu kožu.

Možno preto som schopná tieto vaše komentáre ignorovať. Na tomto svete je už dosť krutosti a každý, kto stojí za to, by sa mal snažiť urobiť toto miesto lepším, nie horším.Všetci si to zaslúžime, dokonca aj vy.“

„Hrdá mama“.

Tieto deti dokážu dať človeku tak veľa lásky a pozitívnej energie ako nikto iný. Presvedčiť sa o tom môžete aj v článku – Fotografke sa podarilo zachytiť nefalšovanú lásku medzi dvomi deťmi s Downovým syndrómom

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Chlapca s Downovým syndrómom, nazvali na internete „škaredým“. Reakcia jeho matky vás zaskočí”