Mali by sme piť studenú alebo teplú vodu? Odpoveď vás pravdepodobne prekvapí a môžete tiež schudnúť

8 pohárov vody denne a budete zdraví, plný sily a dožijete sa vysokého veku! Áno, aj toto môžeme počuť na každom kroku počas uplynulých 2 rokov. Nasledujeme teda rady, dávame si pripomienky na pitie vody, počítame poháre a čakáme na výsledky.

Zdalo by sa, že človek v tom nemá ako zamotať, veď ide len o obyčajnú vodu. No nie vždy to je tak. Nečakajte na výsledky, ak pijete nesprávnu vodu.

Vriacu vodu okamžite vyškrtnite zo zoznamu. Budeme sa baviť o teplej a studenej vode. Jedna z nich nášmu organizmu ubližuje viac, ako by ste si mysleli.

Dôkazom toho je nielen moderná, ale aj tradičná medicína. Tak napríklad, podľa starovekého čínskeho presvedčenia, by sa studená voda nemala vôbec konzumovať, keďže má spomaľujúci a kompresívny účinok. Akú vodu teda pijete vy?

Čo sa deje, ak pijete studenú vodu?

какую воду пить

Keď telo trpí nedostatkom vody, vypitie 1-2 pohárov je tým najjednoduchším riešením. Či už je to voda zo studne, z vodovodného kohútika alebo z plastovej fľaše, len málo ľudí sa zaujíma o teplotu takejto vody. Studenú vodu by ste nemali piť vôbec. Existuje na to mnoho dôvodov…

  1. Cievy sa zužujú, čím sa bráni normálnemu prúdeniu kyslíka do orgánov. Taktiež sa tým tlmia zažívacie schopnosti.
  2. Studená voda zahusťuje prebytočný tuk, odtiaľto je aj obezita.какую воду пить
  3. Namiesto toho, aby jedlo transformovalo jedlo na energiu, organizmus musí viac pracovať, aby sa prispôsobil tejto teplote.
  4. Množstvo hlienov sa zvyšuje, čim riskujete vznik ochorenia.какую воду пить
  5. Teraz sa zamyslíte nad tým, ako často pijete studenú vodu, aby ste sa osviežili, uhasili smäd, alebo prežili v horúcom letnom dni…Na jednej strane sa vám zdá jednoduchšie, cítite sa sviežo a nabudení, no jedná sa o dlhodobý účinok?

Čo sa deje, ak pijete teplú vodu

 

Jedného dňa môj priateľ prišiel na návštevu k príbuzným do Uzbekistanu. V teple pri 50 ° C všetci od malých po veľkých pili horúci čaj a cítili sa skvele. Peter McNaughton z Cambridge University vysvetľuje tento jav z vedeckého hľadiska. Keď pijete horúci nápoj, receptory posielajú signál do mozgu a telo ihneď spustí chladiaci mechanizmus.

какую воду пить

Človek sa začne potiť, vďaka aktivovaniu chladiaceho systému. Je teda omnoho ľahšie prežiť takéto teplo, ako keby ste si mali vypiť chladenú minerálnu vodu. Obyvatelia Uzbekistanu na to prišli už pred mnohými rokmi. Netvrdíme vám, aby ste pili horúci čaj. Trváme ale na tom, že namiesto studenej vody bude lepšie, ak uprednostníte teplú vodu. Má totiž svoje výhody…

Zlepšuje metabolizmus – zrýchli sa a najlepšie urobíte, ak začnete hneď z rána. Na prázdny žalúdok vypite pohár teplej vody s 2 čl citrónovej šťavy. Keď budete ráno jesť, rýchlosť metabolizmu už bude naštartovaná tým správnym tempom.какую воду пить

Odstraňuje toxíny! V skutočnosti dokáže teplá voda jednoduchšie zbaviť telo toxínov a škodlivých látok, ako bežná studená. Nezabudnite si dopriať 1 pohár 30 minút po jedle.

какую воду пить

Bojuje s cholesterolom. Zmes teplej vody a citrónovej šťavy je neuveriteľne prospešná pre ľudí trpiacich nadváhou a vysokým cholesterolom. Pomáha prečistiť cievy, regulovať hmotnosť a hladinu cukru v krvi.

какую воду пить

Prečisťuje krv – ráno si naplňte svoju termosku z medi teplou vodou. Nechajte ju tak až do večera. Pred tým, ako si pôjdete ľahnúť do postele, vypite si 1-2 poháre vody. Takáto voda zvyšuje detoxikačný proces v organizme.какую воду пить

Znižuje hladinu hlienov. Teplá voda spôsobuje hlienu hýbať sa, zabraňuje reprodukcií baktérii, čím naše telo zbavuje nepríjemného prechladnutia.

какую воду пить

Aj toto sú dôvody, na základe ktorých sa odporúča pitie vody izbovej teploty. Telo tak nemusí vynakladať energiu na jej otepľovanie a nebude spôsobovať žiadne negatívne dôsledky pri procese trávenia.

Keď do nášho organizmu vstúpi príliš studená voda, stretne sa s nízkou teplotou, čo môže viesť k narušeniu tráviaceho systému a následnému vzniku kŕčov. Dajte prednosť teplej vode a zmeny na seba nenechajú dlho čakať!

Zdieľajte tieto dôležité informácie aj s vašimi priateľmi, ktorí na studenú vodu nedajú dopustiť!

zdroj:sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mali by sme piť studenú alebo teplú vodu? Odpoveď vás pravdepodobne prekvapí a môžete tiež schudnúť”