Muž, ktorý zažil 10-minútovú klinickú smrť, prezradil, čo zažil. „Teraz sa smrti bojím ešte viac“

Muž, ktorý bol 10 minút klinicky mŕtvy, odpovedal na otázku, nad ktorou sa ľudstvo zamýšľa už niekoľko tisíc rokov. Opísal, čo sa dialo počas jeho smrti.

Existuje veľa teórií o tom, čo sa s nami stane, keď zomrieme. Niektorí veria, že si to namierime rovno k nebeským bránam alebo k jasnému bielemu svetlu, alebo pre menej šťastných, do ohnivých hlbín nekonečného zúfalstva. Iní si myslia, že sa vrátime, reinkarnujeme a začneme žiť úplne iný život.

Zatiaľ čo každý má svoje vlastné očakávania,  21-ročný Redditor, bol schopný vytvoriť si názor na základe jeho vlastnej skúsenosti.

Heart monitor

3.júla  2017 zažil náhlu zástavu srdca, pri ktorej zažil situáciu, ktorú mnohí poznáme pod pojmom klinická smrť. Samozrejme, jednou z najčastejších otázok, na ktorú sa muža pýtali, bolo: Čo ste zažili počas toho, ako ste boli mŕtvy?

Redditor mal na to jednoznačnú odpoveď: ničotu.

Vysvetlil to nasledovne:

„Nebol tam žiaden Boh (Bohovia), duch (duchovia), milovaní príbuzní, ktorí sú už po smrti, spomienky, myšlienky, ani len tma…len ničota.

Povedať, že som zažil ničotu, by bolo zľahčovanie, pretože to tak nebolo. V jednu chvíľu som bol pri vedomí a zrazu nie. Potom som bol opäť pri vedomí.

Bolo to ako keby prešlo niekoľko hodín, o ktorých som nemal žiadne tušenie.“

Prirovnal to k scéne, ktorá bola vystrihnutá z filmu.

„Bolo to niečo podobné ako scéna z filmu, ktorá sa tam nakoniec neobjavila. Moja smrť sa naozaj stala, no bolo to ako keby to išlo mimo mňa.“

Napriek tomu, že nezažil žiaden druh posmrtného života, stále verí, že by tam mohlo existovať niečo viac…

guy in morgue

„Mám pocit, že som asi nebol pripravený zažiť alebo vidieť posmrtný život. A možno je to tým, že ľudský mozog nie je schopný pochopiť a zažiť to, čo sa deje „po tom“.

A možno tomu verím, pretože musím, aby som mohol pokračovať ďalej vo svojom živote.“

21-ročný muž má po tejto skúsenosti celkom iný pohľad na život. Prinútilo ho to zamýšľať sa nad životom, láskou, smrťou a v neposlednom rade aj nad vlastnou osobou. Mal príležitosť zistiť, čo je v živote skutočne dôležité a pracuje na tom, aby vedel tieto veci každý deň oceniť.

„Nie som si úplne istý, či sa bojím smrti alebo myšlienky, že po smrti už nič  nie je. Myslím, že si jednoducho budem ceniť svoj žviot a vďačiť za každú možnú príležitosť, ktorú mi prinesie.

Máte aj vy nejaké skúsenosti s klinickou smrťou? Zdieľajte ich s nami v komentároch na Facebooku!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Muž, ktorý zažil 10-minútovú klinickú smrť, prezradil, čo zažil. „Teraz sa smrti bojím ešte viac“”