Pravník hovorí: „Skôr ako sa rozvediete, položte si tieto 4 otázky!“ ZACHRÁNI VÁM TO MANŽELSTVO

Na internetovej stránke Beecatholic.com sa objavil zaujímavý príbeh. Rafael Gonsalves, rodinný právnik špecializujúci sa na rozvody, uverejnil na Facebooku príspevok. Týkal sa poznámok a dokumentov, ktoré dal svojej klientke na to, aby sa mohlo začať konanie vo veci rozvodu.

Pozornosť ale vzbudila časť dokumentu, kde právnik žiada pár, aby pred začatím procesu najskôr odpovedal na štyri otázky.

Komentujúci ľudia sa vypytovali, prečo to bolo také dôležité. Gonsalves vysvetlil, že počas rozhovoru s klientkou pochopil, že žena svojho muža ešte stále miluje a rozhodol sa im pomôcť.

Rozvodový právnik, ktorý je proti rozvodu? Asi si pomyslíte, že sa zbláznil…

Možno som stratil jednu klientku, no urobil som oveľa viac pre všetky ostatné rozvádzajúce sa páry,“ vysvetlil Rafael.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt divorce

Na tieto štyri otázky by mal odpovedať každý manželský pár, ktorý premýšľa o rozvode.

Pre právnika to bol nečakaný krok, keďže jeho plat závisí od toho, koľko manželstiev sa mu podarí rozviesť. „Nemyslím si, že som urobil niečo výnimočné a som presvedčený, že všetci moji kolegovia by sa mali poučiť z mojej skúsenosti.“

Toto sú 4 otázky, ktoré Rafael napísal pre svoju klientku:

Urobila som všetko, aby som zachránila svoje manželstvo?

Je rozvod tým najlepším riešením?

Kto má na mňa v mojom okolí najväčší vplyv?

Koľko prekážok sme už spolu prekonali a ako sme sa spoznali?

Nasledujúci deň sa k nemu obaja manželia vrátili. Povedali mu, že zastavili rozvodové konanie. Po dlhom rozprávaní sa rozhodli, že si ešte dajú ešte druhú šancu.

Mladý právnik hovorí:

Nikto sa nezačína randiť s úmyslom rozísť sa a nikto neuzatvára manželstvo s pomýšľaním na rozvod. Žijeme v spoločnosti, ktorá uprednostňuje zbavovanie sa vecí než to, aby sa ich pokúsili najskôr opraviť a to isté sa dá aplikovať aj na vzťahy.“

Gonsalvesova metóda

Partneri svoj rozvod zvyčajne riešia v okamihu, kedy sú ich emócie na vrchole a nepredstavujú si, čo ich v skutočnosti čaká. V prípade mojej klientky bol rozvod unáhleným krokom – do takej miery, že sú ešte stále spolu,“ hovorí.

V niektorých prípadoch odklad pomáha manželom vychladnúť a zmeniť svoje rozhodnutie. Zverejnením príspevku na sociálnej sieti chcel Rafael pomôcť aj iným párom, ktoré sa vo svojom vzťahu dostali do podobného štádia.

Nový vzťahový guru?

Po tom, čo jeho príspevok získal viac ako 330 000 lajkov, sa Rafael Gonsalves rozhodol vytvoriť si vlastnú stránku, kde môže každý diskutovať o svojich problémoch vo vzťahu. Vo voľnom čase im Rafael poskytuje právne a filozofické rady.

Aké otázky by se takýmto párom položili vy ?

zdroj:goodnews.com

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pravník hovorí: „Skôr ako sa rozvediete, položte si tieto 4 otázky!“ ZACHRÁNI VÁM TO MANŽELSTVO”