sobota, 27 júla, 2024

Trpí Putin vážnou chorobou, alebo je „zdravý až príliš“? Šéf CIA vyslal jasný odkaz

Podľa riaditeľa americkej spravodajskej služby (CIA) neexistujú žiadne dôkazy o „nepriaznivom či nestabilnom“ zdraví ruského prezidenta Vladimíra Putina. William Burns to uviedol v rozhovore pre BBC.

Šéf CIA William Burns spochybnil nepotvrdené teórie, ktoré sa v posledných týždňoch objavovali v médiách po celom svete, hovoriaci o nalomenom zdravotnom stave prezidenta Vladimíra Putina. Podľa niektorých  špekulácií mu bola diagnostikovaná rakovina.

Z informácií CIA možno vraj naopak usudzovať, že je 69-ročný vodca úplne fit. S nadsádzkou Burns pre  BBC dodal, že sa mu Putin zdá byť „zdravý až príliš“. 

Burns sa podľa svojich slov pozná s ruskou hlavou štátu viac ako 20 rokov a v minulosti pracoval na veľvyslanectve v Moskve.

Chce obnoviť veľké Rusko

„Pán Putin je veľkým priaznivcom kontroly, zastrašovania a ráznych riešení. A všetky tieto rysy sa u neho v poslednej desiatich rokoch umocnili, keď sa zužoval okruh jeho poradcov,“ popísal.

„Považuje za svoje poslanie navrátiť Rusku veľmocenstvo. A domnieva sa, že kľúčom k tomu je obnoviť sféru vplyvu v susedných štátoch. A to nie je možné bez ovládnutia Ukrajiny,“ povedal.

Naposledy odcestoval šéf CIA do Moskvy vlani v novembri, aby tamojších predstaviteľov odradil od pripravovaného útoku na Ukrajinu, o ktorom Spojené štáty do tej doby nazhromaždili množstvo informácií. Teraz tvrdí, že sa odtiaľ vracal s ešte väčšími obavami.

„Putin svojej rétorike naozaj verí. Pred niekoľkými rokmi som ho začul, ako v súkromí hovorí, že Ukrajina nie je skutočná krajina. Skutočné krajiny sa ale dokážu brániť, a to presne Ukrajina robí,“ konštatoval.

Riaditeľ CIA odhaduje, že Rusko na Ukrajine stratilo asi 15-tisíc vojakov a ďalších 45-tisíc bolo zranených. Na základe koncentrácie jeho síl na Donbase usudzuje, že armáda dostala tvrdú lekciu.

BBC zhŕňa, že Rusko po piatich mesiacoch invázie okupuje podstatnú časť krajiny na východe a juhu, ale zlyhalo vo svojom pôvodnom cieli dobyť Kyjev.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights