Žila pred 100 rokmi a volajú ju „najkrajšia múmia na svete“. Takto vyzerá teraz

Múmie sú dôležitou súčasťou svetových dejín. Na každom kontinente sa nachádzajú múmie rôznych druhov, ale je vysoko pravdepodobné, že žiadna z nich nie je taká krásna ako toto malé dievčatko, ktoré vyzerá, že si len zdriemlo.

Volá sa Rosalia Lombardo a narodila sa v Palerme v Taliansku 13. decembra 1918. Zomrela ako dvojročná na zápal pľúc.

Eslamoda.com

Jej telo je uchovávané pod kapucínskym kláštorom v Palerme, kde bola zabalzamovaná najuznávanejším odborníkom Alfredom Salafiim.

Tých, ktorí to dievča videli, najviac zaujalo, že okrem pokojného výrazu sa zdá, že počas dňa otvára a zatvára oči. Špecialisti však vysvetľujú, že tento jav je spôsobený optickým klamom vytváraným filtrovaním svetla cez bočné okná, ktoré sa počas dňa mení.

Odborníci tiež zistili, že procesy, ktorým Rosaliino telo prešlo, spôsobili, že jej orgány – vrátane mozgu – zostali zachované v takmer dokonalom stave.

Pri zachovaní jej pozostatkov pomohla aj rakva, v ktorej dievča leží a talianska klíma.

Alfredo Salafia bol Sicílčan, profesor chémie a významný balzamovač a preparátor.

Keby ste stáli pred múmiou tohto dievčatka dve hodiny, videli by ste toto…

Keďže orgány sú v takom dobrom stave, historici sa domnievajú, že bola mumifikovaná pomocou rovnakých metód, aké Egypťania praktizovali pred storočiami.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žila pred 100 rokmi a volajú ju „najkrajšia múmia na svete“. Takto vyzerá teraz”