5-ročný nevyliečiteľne chorý chlapec matke povedal: „Mami, je mi to tak ľúto,“ len niekoľko hodín predtým, ako zomrel

Matka menom Amber Scholfield, ktorá prišla o svojho päťročného chlapca Charlieho Proctora kvôli rakovine, zdokumentovala cestu svojho syna v snahe získať dostatok peňazí na záchranu jeho vzácneho života. Bohužiaľ, sa jej to nepodarilo a jej drobček po dlhom a ťažkom boji s rakovinou pečene opustil tento svet.

Charliemu diagnostikovali hepatoblastóm, vzácny a agresívny nádor na pečeni, ktorý sa v Spojenom kráľovstve vyvinie len u 10 až 15 detí ročne. Keďže je dosť zriedkavý, doktori nemajú veľa informácií o tom, ako ho liečiť.

V dôsledku toho sú šance na prežitie nízke. S pokrokom medicíny sa však štatistiky zlepšujú.

Transplantácia, ktorú mal Charlie podstúpiť, stála približne 855 580 libier. Jeho mama a otec dokázali vyzbierať len polovicu tejto sumy.

V snahe získať peniaze mama Amber zdokumentovala Charlieho cestu na Facebooku. Stránka Charlie’s Chapter mala okolo 40 000 sledovateľov. Tí, spolu so stránkou GoFundMe , ktorú rodina vytvorila, pomohli nazbierať viac ako 359 000 libier.

Nanešťastie, Charlieho telo už nedokázalo ďalej bojovať. Zomrel v objatí svojej matky.

Na obrázku môže byť 1 osoba

foto: facebook

„Včera večer o 23:14 môj najlepší priateľ, môj svet, Charlie, naposledy vydýchol. Zaspal schúlený v mojom náručí s ockovými rukami okolo nás. Bolia nás srdcia. Svet stratil neuveriteľného malého chlapca.

Charlie, dal si mi šancu stať sa mamou. Bol si nielen našou najväčšou inšpiráciou, ale aj inšpiráciou pre tisíce ľudí na celom svete. Ukázal si mi, čo láska naozaj znamená Charlie.

Teraz je čas letieť, som na teba taká hrdá. Bojoval si s tým tak tvrdo. Zlatko moje, veľmi ma to bolí. Navždy mi budeš chýbať zlatíčko. Sladké sny moje dieťa.“ uviedla smútiaca matka na Facebooku.

Charlieho odkaz je stále živý prostredníctvom facebookovej stránky, ktorú jeho milujúca matka venovala jeho životu a boju.

zdroj: boreddaddy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “5-ročný nevyliečiteľne chorý chlapec matke povedal: „Mami, je mi to tak ľúto,“ len niekoľko hodín predtým, ako zomrel”