Mladý doktor zomrel po tom, čo sa nakazil koronavírusom! Svojej rodine zanechal emotívny odkaz!

Brazílčan Lucas Augusto Pires (32), otec dvoch malých dievčat, sa obetoval pre blaho svojich pacientov.

Lekári, zdravotné sestry a upratovačky v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach sa s ochorením Covid-19 stretávajú každý deň. Všetko len preto, aby zachránili čo najviac životov. 

Príkladom bol aj Pires, ktorý, predtým ako koronavírusu podľahol, zanechal svojej rodiny dojímavý odkaz.

Podľa všetkého sa neurochirurg Lucas Augusto Pires nakazil v nemocnici Bom Jesus v brazílskom meste Ivaiporã. Vzhľadom na svoje povolanie bol vystavený veľkému riziku nákazy. 

foto: Pixabay

Pires bol prijatý do nemocnice 25. júla, no O PÁR DNÍ ho urýchlene previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti do nemocnice Maringá.

Krátko pred odchodom na JIS zanechal 32-ročný lekár  dojemný odkaz na sociálnych sieťach, v ktorom tvrdil, že sa nakazil, keď „robil to, čo miloval“.

„Práve teraz idem na JIS, pretože môj stav sa zhoršil. Budem na samotke, ale ďakujem svojim priateľom za ich modlitby. Túto chorobu som chytil, keď som robil to, čo milujem-  s láskou a obetavosťou som sa staral o svojich pacientov.

Urobil by som to znova. Ale jedno viem iste: všetko, čokoľvek sa stane, slúži na dobré tým, ktorí milujú Boha a ktorých si povolal podľa svojho odvekého plánu. Rimanom 8:28. Amen,“ napísal.

Niekoľko hodín po napísaní tejto správy telo tohto mladého lekára už nedokázalo znášať škody spôsobené chorobou a on zomrel.

Piresova smrť vyvolala veľký rozruch vo verejnej mienke a ovplyvnila jeho najbližších.

 „Neurochirurg, doktor Lucas opúšťa priateľov a kolegov. Jeho čas v Ivaiporã, aj keď skrátený jeho smrťou, bude poznačený príkladom veľkej profesionálnej oddanosti,“ uviedla nemocnica v oficiálnom vyhlásení.

Prípad tohto lekára demonštruje odhodlanie a obetavosť zdravotníkov, ktorí sa stretávajú  zoči-voči smrti len, aby pomohli iným.

zdroj: upsocl.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mladý doktor zomrel po tom, čo sa nakazil koronavírusom! Svojej rodine zanechal emotívny odkaz!”