Povedali jej, že čaká dvojičky, neskôr jej však odporúčali, aby išla na potrat…

Keď sa Lisa Hansenová vydala za svojho milovaného manžela, ​​želala si priviesť na svet nového potomka. Obaja túžili po dieťatku, no ani po 3 rokoch snaženia sa im táto túžba nesplnila.

Keď sa to nakoniec podarilo a žene začalo rásť bruško, boli šťastím bez seba. Ale aj tu ich stále trápili problémy. Lekári dokonca v obave o jej život navrhli tehotnej žene potrat. Lisa a jej manžel sa však už definitívne rozhodli!

Manželia Hansenovci snívali o deťoch a boli vo vytržení, keď zistili, že sa im nenarodí jedno dieťa, ale rovno dve deti. Budúca mamička dodržiavala všetky pokyny lekárov a pravidelne chodila na kontroly.

V 19. týždni tehotenstva im však lekár povedal nepríjemnú správu. Ukázalo sa, že Lisa mala porodiť monoamniotické dvojčatá. Takéto deti zdieľajú jednu placentu a jednu zárodkovú blanu.

Lekári sa s takýmto prípadom stretávajú len zriedka, ale vedia, že pre dvojčatá je to smrteľné. Riziko, že sa časom drobcom prekrútia pupočné šnúry, sa výrazne zvyšuje. Takéto tehotenstvá sa často končia tragédiou, berú životy bábätkám a mimoriadne poškodzujú telo matky.

Keď si lekári všimli, čo sa deje v Lisinom bruchu, navrhli jej potrat, kým nebude neskoro. Nastávajúca matka a jej manžel odpovedali jednomyseľným odmietnutím. Čakali na to dlhé 3 roky a rozhodli sa staviť na vôľu osudu a šikovnosť lekárov!

Pôrod prebehol v 31. týždni tehotenstva. Lekári si boli takí neistí pozitívnym výsledkom, že dokonca odporučili budúcim rodičom, aby nákup vecí pre deti radšej odložili. Našťastie sa všetko dobre skončilo a narodili sa dve zdravé dievčatká.

Little River a Piper boli po narodení veľmi slabé. Lisa a jej manžel si svoje dcéry mohli vziať domov až o 14 týždňov neskôr. Dovtedy museli zostať v nemocnici, aby mali zabezpečený správny rast a vývoj.

Dnes sa už dievčatá nijako nelíšia od svojich rovesníkov. River a Piper rastú každý deň a tešia svojich rodičov dobrým zdravím a veselou povahou.

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Povedali jej, že čaká dvojičky, neskôr jej však odporúčali, aby išla na potrat…”