TOTO MESTO inštaluje vyhrievané podložky pre bezdomovcov, vďaka čomu im už nikdy nebude zima.

Počas zimných mesiacov čelia nemecké mestá mrazivým teplotám a ľudia, ktorí sú nútení žiť a spať na uliciach týchto miest, trpia chladom.

Jedna spoločnosť sa však rozhodla rozmiestniť vyhrievané podložky na spanie pre tých, ktorí sú odkázaní na život na ulici.

V nemeckom meste Ulm nainštalované veľké spacie moduly, aby poskytli prístrešie tým, ktorí to najviac potrebujú. Podložky sú vyrobené z dreva a ocele a sú tepelne izolované.

No photo description available.facebook

Myšlienkou modulov je chrániť užívateľov pred vetrom, dažďom a vlhkosťou a sú dostatočne veľké pre dve osoby. Senzory modulu sa spustia okamžite, keď do nich niekto vstúpi, pretože nemajú kamery.

„Dúfame, že budeme môcť zopakovať minuloročné pozitívne komentáre a z dlhodobého hľadiska ponúknuť doplnkové opatrenie k existujúcim ochranám pred mrazom.“

Niektoré z nových charakteristík modulov zahŕňajú vylepšenia vnútornej tepelnej izolácie na optimalizáciu vnútornej teploty, inštaláciu solárnych panelov, pripojenie k rádiovej sieti Ulmer LoRa Wan loT, aby neboli závislé od mobilných sietí a jednoduchší spôsob k ich prístupu.

No photo description available.facebook

Flaco Pross, dizajnér modulu, uviedol, že ľudia nemusia vypĺňať žiadne formuláre, aby ich mohli používať. Okrem toho sa nainštalované senzory aktivujú vždy, keď sa modul otvorí alebo zatvorí, a okamžite pošlú upozornenie členom Ulmer Nest alebo charitatívnej organizácie Caritas Ulm-Alb-Donau, ktorí potom modul navštívia nasledujúci deň a ponúknu pomoc komukoľvek, kto tam strávil noc. V prípade, že by sa moduly akýmkoľvek spôsobom poškodili, aby boli čo najskôr opravené.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “TOTO MESTO inštaluje vyhrievané podložky pre bezdomovcov, vďaka čomu im už nikdy nebude zima.”