Žena sa pod tlakom spoločnosti vzdala svojho syna. Pozrite sa, čo sa stalo o mesiac neskôr!

Samuel Forrest z Nového Zélandu a Ruzan Badalyan z Arménska mali pred sebou šťastný život. Aspoň tak to všetko vyzeralo na začiatku. Avšak narodením ich syna sa všetko zmenilo a očakávania skvelej budúcnosti zapadli prachom.

Chlapček, ktorému dali meno Leo, sa narodil s Dawnovym syndrómom, kvôli čomu ho odmietla aj jeho vlastná matka.

Matka o diagnóze syna nevedela vôbec nič. Od lekárov počula, že Leo sa nikdy nenaučí plynule rozprávať, samostatne chodiť a jesť. Navyše, tlačila na ňu aj okolitá spoločnosť, tá neakceptuje takéto deti.

38-ročný Samuel mal dilemu: dať malého Lea do detského domova alebo dať zbohom svojej žene. Dopadlo to tak, že muž si vzal svojho syna do rodnej vlasti na Nový Zéland.

Priatelia mu pomohli založiť webovú stránku na získavanie finančných prostriedkov. Za krátku dobu sa mu podarilo vyzbierať viac ako 500 000 dolárov – všetko pre potreby malého Lea.

Mesiac po odlúčení sa Samuel a Ruzan skontaktovali na Skype. Ich city akoby znova ožili a Ruzan sa rozhodla odmietnuť návrh na rozvod. Následne na to odcestovala za manželom, aby mohli spolu začať odznova.

Žena napriek všetkému tvrdí, že jej rozhodnutie nebolo ovplyvnené nadobudnutými financiami jej manžela pre ich dieťa. Mimochodom, chlapčekovi sa darí a každý deň robí nové pokroky – naučil sa povedať „ocko“ a teraz sa učí slovo „mama“.

Samozrejme, je iný ako ostatné deti, no aj napriek tomu mu chceme poskytnúť lásku a ochranu. Verím, že Dawnov syndróm je len akási nálepka. Ak sa s tým zžijete, dokážete si už zvyknúť na hocičo,“ tvrdí Samuel.

Bohužiaľ, ženine prvotné rozhodnutie opustit svoje dieťa bolo vo veľkej miere podmienené predsudkami a netoleranciou okolitej spoločnosti.

Tak či onak, rodina sa spojila a aj napriek všetkým neprajníkom začali svoje dieťa vnímať ako niečo výnimočné. Možno práve malý Leo predstavoval akúsi skúšku pre ich vzťah, ktorý by sa nakoniec možno skončil s rozvodom.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena sa pod tlakom spoločnosti vzdala svojho syna. Pozrite sa, čo sa stalo o mesiac neskôr!”