sobota, 27 júla, 2024

Žena si myslela, že má zápal čreva. Lekári jej však museli povedať skutočnú pravdu…

Každý z nás má obľúbených príbuzných, o ktorých sa staráme a prežívame spolu všetky dobré ale aj zlé životné okamihy.

Rakovina môže postihnúť kohokoľvek, preto sa Sherry, hlavná postava nasledujúceho príbehu rozhodla detailne sa podeliť o svoje skúsenosti. Prosím, prečítajte si jej príbeh a odovzdajte jej informácie aj ostatným, sú schopné zachrániť nejeden ľudský život.

Sherry Hegger si žila bezstarostným životom a až do 30-tky sa nijako výrazne nezaujímala o svoje zdravie. Keď mala 31 rokov, začali sa u nej objavovať bolesti brucha, stratila chuť k jedlu a pitiu a každý príjem stravy sa skončil hnačkou.

V 15 jej diagnostikovali Crohnovu chorobu – spĺňala všetky symptómy tejto takmer zabudnutej choroby. Avšak neustále zhoršujúca sa bolesť odkryla niečo, čo nebolo zapríčinené len obyčajným zápalom čriev…

Podstúpila kolonoskopiu a čakala na výsledky. Keď zbadala tvár lekára, pochopila, že sa má pripraviť na najhoršie. Diagnostikovali jej rakovinu čriev a vyzýva všetkých, aby venovali pozornosť možným symptómom.

Akémukoľvek ochoreniu je lepšie predchádzať, ako ho už nevyhnutne liečiť. Nadmerná hmotnosť, dlhý pobyt na slnku, fajčenie a dokonca aj konzumácia červeného mäsa môžu byť len niektoré príčiny vzniku rakoviny.

Rýchly úbytok hmotnosti, neustále bolesti v dolnej časti trupu, krv v stolici – tieto príznaky by ste nemali v žiadnom prípade odignorovať. Niektorým ľuďom sa odporúča, aby zo svojho jedálnička vynechali múku, no najdôležitejšie je, aby človek podstúpil dôkladnú analýzu.

Vo väčšine prípadov sa rakovina nepredvídateľne rozvíja a pacienti si neuvedomujú v akom stave sa v skutočnosti nachádzajú. Keď sa rakovinový nádor začína prejavovať agresívne, je príliš neskoro a v liečbe sa musia prijať extrémne opatrenia.

Žena mala tretie štádium rakoviny čreva. V súčasnosti nabrala silu ísť opäť na operačný stôl, aby jej odstránili druhy nádor a dôsledky infekcie z predošlého chirurgického zákroku. Je nútená každých 6 mesiacov podstúpiť tomografiu a každý rok kolonoskopiu.

Nebojte sa o tom hovoriť. Keď máte problém so žalúdkom, rozlúčte sa s vašou hrdosťou a povedzte vášmu lekárovi o každom detaile, ktorá sa odohráva na toalete. Čím viac o tom budeme hovoriť, tým budeme menej zahanbení. Nebuďte hlúpi a kontrolujte si svoju stolicu!“ povedala Sherry v jednom rozhovore.

Prevencia akéhokoľvek ochorenia je často podceňovaná, hoci ide o najbezpečnejší spôsob, ako sa vyhnúť nepríjemným a smrteľným chorobám.

zdroj:videoboom.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights