Detské tváre a kilogramy zlata: Toto ohromilo ľudí pri pohľade na luxusnú svadbu neplnoletých Rómov!

Svadobné zvyky Rómov sú už dlhodobo známe širokej verejnosti ľudí. Pre väčšinu sa rómske svadby spájajú predovšetkým s prehnaným luxusom. Všade by vraj malo byť zlato, diamanty či iné materiálne veci, ktoré sú stelesnením okázalého bohatstva.

Treba poznamenať, že mnohým sa to páči. Niektoré nevesty dokonca špeciálne plánujú svadbu v „gypsy“ štýle! 

Prvé, čo si väčšina ľudí všimne, je nezvyčajne mladá nevesta a ženích. Svadby tínedžerov v rómskej spoločnosti sú bežná vec. Avšak tento pár vyzerá tak, ako by sa sobášili deti.

Možno tu uzavreli manželstvo predstavitelia rodín horlivo dodržiavajúcich rómske tradície. Ale od nepamäti sa medzi týmito ľuďmi svadby uzatvárali vo veľmi skorom veku. Ešte aj dnes sa v rodinách tradicionalistov 19-ročné dievča považuje za starú pannu!

Svadba pre Rómov je takmer najdôležitejšou udalosťou v živote rodiny. Žiaľ, nie vždy mali na to aj dostatok financií. Za starých čias sa často stávalo, že rodiny jednoducho skrachovali, pretože všetko minuli na honosnú oslavu.

Zlatom zdobené šaty, oblek ženícha na mieru, zlatý závoj – mladí mladomanželia sa doslova topia v šperkoch. A hostia podľa zvyku obdarovali nevestu a ženícha mimoriadne drahými darčekmi.

Bolo sa na čo pozerať, no jediné, čo diváci nevideli, boli úsmevy na tvárach mladých novomanželov. Niektorí to pripisujú nervozite, ktorá je súčasťou nejednej svadby. Iní si kladú otázku, či dokáže bohatstvo a luxus nahradiť šťastie ľudí.

Mnohých mimoriadne pobúril nízky vek nevesty a ženícha. Aj keď toto manželstvo vstúpi do platnosti až v okamihu, keď pár dosiahne plnoletosť, hovoria komentátori, no pre deti sa takáto skúška stala obrovským stresom…

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Detské tváre a kilogramy zlata: Toto ohromilo ľudí pri pohľade na luxusnú svadbu neplnoletých Rómov!”