sobota, 27 júla, 2024

Pár sa dozvedá, že sa im narodia siamské dvojčatá.„MUSÍME ICH rozdeliť, hoci jedna z nich môže zomrieť.“

Každý deň sa na celom svete rodia deti. Spoznávajú nový svet a povinnosťou rodičov je im zabezpečiť najlepšie podmienky na život. Niektoré pôrody sú však iné než tie ostatné.

Keď sa Hannah i Dan dozvedeli o tehotenstve, ich radosť boly obrovská. Netušili, že ich dve dcérky budú unikátne, lebo také ako oni sa rodia raz z 2,5 milióna tehotenstiev.

Hannah a Dan z Írska sa vždy túžili stať rodičmi. Keďže sa im to nedarilo prirodzenou cestou, vyhľadali lekársku pomoc a podstúpili umelé oplodnenie. Ich cesta za splnením sna bola neľahká.

Pár sa zosobášil v roku 2016. Pred 4 rokmi vyhľadali pomoc s liečbou neplodnosti. Liečba nabrala meškanie, nakoľko Hannah musela schudnúť a ich plány im prekazila aj pandémia.

Po určitom čase však prišla správa, že čakajú dieťatko.  Samozrejme, že ich nadšenie bolo obrovské a nemohli sa dočkať príchodu na svet vytúženého potomka.

Prežili však skutočný šok, keď svoje dieťa prvýkrát uvideli. Hannah v 12. týždni tehotenstva podstúpila prvý ultrazvuk.

Vtedy zostali šokovaní. Zistili, že nejde iba o jedno dieťa, ale čakajú dvojčatá. Dokonca siamské.

„Pôrodná asistentka nám s pokojom oznámila, že ide o siamské dvojčatá, ale tiež nás informovala, že sa musíme stretnúť s odborníkom z miestnej nemocnice.” povedala Hannah.

Takéto deti sa narodia v jednom prípade z 2,5 milióna tehotenstiev

Około 40 až 60 percent siamských dvojčiat sa rodí mŕtvych, a okolo 35% z nich prežije iba jeden deň. Pár stál pred vážnym rozhodnutím. Lekári konštatovali, že dievčatá majú spoločných niekoľko dôležitých častí tela.  Nedokázali zatiaľ určiť, či došlo k poškodeniu životne dôležitých orgánov.  Čo malo rozhodujúci vplyv na ich život a neskoršie zdravie.

Dvojičky sa narodili začiatkom tohto roka. Prišli na svet cisárskym rezom, ktorý vykonali špecialisti v Londýne.

Ako sa neskôr ukázalo, dvojičky Annabelle a Isabelle boli prepojené od hrudníka až po panvovú kosť. Mali spoločný močový mechúr, črevo, nohu, ale mali samostatné srdcia.

https://www.instagram.com/p/CdOFEeqqxHn/

Čaká ich vážna operácia.

Manželia verili, že lekári dievčatká zoperujú a oddelia ich. Nestalo sa však tak. Namiesto toho museli na operáciu čakať. Rozdelenie dievčat je extrémne náročný zákrok.

Aby zvýšili ich šance na prežitie, museli túto komplikovanú operáciu podstúpiť. Samozrejme, je s tým spojené veľké riziko. Medzi inými to, že jedna dvojička môže umrieť. Podľa lekárov postačí na rozdelenie jedna operácia, no bude potrebné vykonať aj ďalšie.

„Do konca života budú musieť podstupovať operácie rôzneho druhu. Veríme ale, že ich kvalita života bude vysoká a znesú to dobre. To bude pre nás najväčšia výzva.” povedala matka dievčat.

„Ich malé telíčka sú iné a tak to bude navždy. Dievčatá budú mať protézy nôh, každá bude mať jednu svoju a jednu protézu.”

„Počas nasledujúcich 18 rokov sa budeme do nemocnice vracať opakovane, čo je zdrvujúce. Ale ak tomu tak bude, znamená to, že dievčatá prežijú. ”

Rodičia dvojčiat zorganizovali zbierku online. Veria, že sa im podarí vyzvierať peniaze na operáciu, ktorá ich dcérky čaká. Hoci sú dievčatká stále malé, majú medzi sebou silné puto.“

„Láska, ktorú si navzájom prejavujú, nám pomáha prežiť. Poradili si doteraz a odolávajú každej ďalšej nepriazni.”

Želáme celej rodine všetko najlepšie, najmä zdravie a množstvo lásky. 

Pozrite si video 

Zdroj: pl.newsner.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights