V 25. týždni porodila dcérku. „Tento plod neprežije ani deň,“ opakovali lekári… ALE POTOM

Dieťa narodené pred 37. týždňom tehotenstva sa už považuje za predčasne narodené.

Hmotnosť takýchto detí môže byť menej ako jeden a pol kilogramu, takže novorodenci si vyžadujú intenzívnu lekársku starostlivosť.

Dieťa tejto ženy sa však narodilo tak skoro, že prakticky neexistovala šanca na prežitie.

Keď Angela a Michael Bakkerovci zistili, že čakajú bábätko, boli šťastím bez seba. Dvojica si už predstavovala šťastnú budúcnosť a veľa príjemných spoločných chvíľ, no všetky sny sa zrútili, keď sa im v 25. týždni narodila dcérka.

Hmotnosť dievčatka 340 gramov lekárov prekvapila, no dobrých správ, žiaľ, bolo málo.

Povedali, že ak dieťa prežije, je možné, že sa v budúcnosti nevyhne problémom so sluchom a zrakom. V najhoršom prípade nebude môcť chodiť bez pomoci.

Malá Naomi Joy sa jej zmestila do dlane, jej ruka bola taká veľká, ako ako vankúšik dospelého prsta. Okamžite ju umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti a starali sa o ňu 142 dní.

Každý deň sa Naomino telo posilňovalo a rozvíjalo. V tomto období je dotyk veľmi dôležitý, stačí sa pozrieť na to, ako matka reaguje, keď prvýkrát vezme dcérku na ruky….

Od pôrodu prešli dva roky a teraz je Naomi takmer úplne zdravá. Stále má problémy s dýchaním, a tak je Naomi v noci nútená nosiť kyslíkovú masku. No všetci dúfajú, že to čoskoro prejde a dievčatko sa úplne zotaví.

„Povedali nám, že jej stav je nezlučiteľný so životom, a odporučili nám ísť na potrat,“ povedala Naomina matka Angela. Nakoniec však všetko malo šťastný koniec a nám neostáva nič iné, ako celej rodine popriať veľa zdravia a mnoho spoločne strávených chvíľ.

 

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V 25. týždni porodila dcérku. „Tento plod neprežije ani deň,“ opakovali lekári… ALE POTOM”