Zamestnanci letiska vedia o vás oveľa viac, ako si myslíte. VEDIA O VÁS AJ TOTO

Na letisku sa stretávame s rôznymi zamestnancami, ktorých úlohou je zabezpečiť bezpečnosť pasažierov v lietadle a samotnej budove.

Prirodzene, majú veľa tajomstiev, o ktorých vie len málokto, no my vám ponúkame aspoň niektoré z nich…

Zamestnanci letiska analyzujú správanie cestujúcich.

Profiléri sú ľudia špeciálnej profesie, ktorých služby využívajú tie najlepšie letiská sveta. Úlohou týchto ľudí je všímať si podozrivé správanie medzi cestujúcimi.

Ak sa často otáčate, olizujete si pery alebo inak dávate najavo svoje správanie, môžete byť pozvaní na osobné stretnutie, aby sa zistilo, či nie ste nebezpečný.

Letisko nemusí vedieť, prečo vaša batožina odletela do inej krajiny.

Najčastejšie sa batožina triedi automaticky. Skenery rozdeľujú kufre podľa smerov čítaním čiarových kódov.

Niekedy si za to, že kufor letel na nesprávne miesto, môže aj sám pasažier, ak zabudol odlepiť štítok z posledného letu.

Jedlo sa pripravuje nepretržite.

Týka sa to samozrejme veľkých letísk. Súčasne sa tam pripravujú jedlá pre cestujúcich viacerých leteckých spoločností.

Jedlo na konkrétny let sa pripravuje 6-10 hodín pred odletom, takže kuchyne pracujú nonstop na niekoľko zmien.

Zamestnanci nie vždy venujú pozornosť tomu, či máte víza do inej krajiny.

Ak sa po prílete ukáže, že platnosť vašich víz vypršala, budete deportovaný pomocou služieb tej istej leteckej spoločnosti.

Nebudete musieť platiť za let a náklady na letenku sa odpočítajú z platu zamestnanca, ktorý vám umožnil prejsť.

Zamestnanci vás môžu vidieť nahých.

Samozrejme, nie do všetkých detailov. Niektoré letiská však majú nainštalované skenery, ktoré umožňujú cestujúcim pozrieť sa pod oblečenie, aby odhalili možné zakázané predmety. Zamestnanci letiska vás teda poznajú oveľa lepšie, ako si myslíte!

Môžu zmerať vašu agresivitu.

Teraz sú mnohé letiská vybavené špeciálnymi kamerami, ktoré umožňujú s vysokou pravdepodobnosťou určiť osobu v stave intoxikácie alkoholom alebo drogami, ako aj určiť úroveň agresivity. Ľudia, ktorí spadajú do červenej zóny, sú pozvaní na súkromný rozhovor.

Bez kynológov ani na krok!

Batožina prechádza niekoľkými úrovňami kontroly, a to aj za pomoci špeciálne vycvičeného psa, ktorý dokáže napríklad vyňuchať výbušniny alebo drogy.

Permanentná kontrola lietadla.

V mnohých filmoch nám ukazujú kontrolórov, ktorí monitorujú lietadlá na oblohe a ktorých chyby často stoja ľudské životy. Ich práca je skutočne náročná, pretože potrebujú súčasne sledovať niekoľko monitorov, ktoré zobrazujú polohu lietadla (nielen vo vzduchu, ale aj na zemi), počasie, úroveň osvetlenia pásiem a podobne.

Niektorí pracovníci môžu vedieť, čo ste držali.

Reč je o veľmi zaujímavom zariadení, ktoré zachytáva častice rôznych látok. Zamestnanec letiska vás môže požiadať, aby ste si pošúchali dlaň kusom látky.

Látka sa potom analyzuje pomocou etamizéra. Faktom je, že predtým si zariadenie „pamätalo“ pachy rôznych nebezpečných látok a jednoducho hľadalo zhodu.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zamestnanci letiska vedia o vás oveľa viac, ako si myslíte. VEDIA O VÁS AJ TOTO”