Dieťa, ktoré rodičia opustili v nemocnici, pretože vyzeralo zvláštne, si už užíva milujúcu rodinu

Chlapčeka privítali na svete v ukrajinskej nemocnici, no jeho život sa nezačal v pohodlí domova po boku svojich rodičov.

Keď si jeho mama a otec uvedomili, že nevyzerá ako každé bežné dieťa, rozhodli sa ho nechať v nemocnici. Nechceli s ním mať nič spoločné, keďže malo hneď po narodení zdravotné problémy, a tak sa ho jednoducho vzdali.

Po nejakom čase strávenom s lekármi a zdravotnými sestrami, ktorí sa oňho starali, dieťa Dima nakoniec prijal detský domov so zdravotným postihnutím v Kramatorsku na východnej Ukrajine.

Dima trpel stavom známym ako hydrocefalus, abnormálnym hromadením tekutiny v komorách (dutinách) hlboko v mozgu. Tento stav je chronický a možno ho kontrolovať, ale v súčasnosti naň neexistuje žiadny liek.

Našťastie, s vhodnou včasnou liečbou veľa ľudí s hydrocefalom vedie normálny život s niekoľkými obmedzeniami.

Pokiaľ ide o chlapca, neukázal veľa pokroku.

Vo svojich štyroch rokoch ešte nebol schopný sám chodiť ani jesť, čo znepokojovalo personál domova.

Tí, ktorí sa o neho starali, verili, že byť nažive je úspech sám o sebe a neočakávali veľkú zmenu v Dimových fyzických a mentálnych schopnostiach.

Veci sa stali ešte beznádejnejšími, keď sa Ukrajina po konflikte s Ruskom v roku 2014 stala nebezpečným miestom.

Keďže im chýbalo jedlo, voda a ďalšie potreby, zamestnanci sirotinca verili, že deti ako Dima zomrú na následky vojny. Dima našťastie zostal nažive. 

Pár z Ameriky, Ernest a Ruth Chaves, ktorí si predtým adoptovali sedem detí, sa dozvedeli o Dimovi a chceli mu poskytnúť domov vo Vermonte.

So svojimi novými rodičmi ukázal Dima neuveriteľný pokrok už za jediný rok. Naučil sa chodiť pomocou chodítka a začal jesť úplne sám. Každý deň sa chce učiť nové veci a zdolávať výzvy.

Teraz sa volá Zebadiah a vďaka svojim milujúcim adoptívnym rodičom sa naučil, aké to je byť milovaný. Dnes hovorí plynule po anglicky a ukrajinsky.

Je skvelé, že tento milý chlapec dostal šancu začať svoj život odznova.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dieťa, ktoré rodičia opustili v nemocnici, pretože vyzeralo zvláštne, si už užíva milujúcu rodinu”