Knižné novinky od Grady za mesiac júl, ktoré si musíte prečítať

Splnené prianie 

Barbara O´Connor 

Jedenásťročná Charlie už od štvrtej triedy deň čo deň vyslovuje rovnaké tajné prianie. Keď však odíde od rodičov na vidiek k svojej tete, ktorú takmer vôbec nepozná, zdá sa, že jej prianie sa sotva niekedy splní. Až kým nestretne vychudnutého túlavého chlpáča, ktorý si okamžite získa jej srdce. Charlie okrem vysnívaného psíka nakoniec získa aj toho najúžasnejšieho kamaráta, a predovšetkým nový domov a milujúcu rodinu. 

Keď detstvo bolí 

Lindsay C. Gibson 

Ak ste vyrastali s emocionálne nezrelým, nedostupným alebo sebeckým rodičom, môžete mať v sebe pretrvávajúce pocity hnevu, osamelosti, zrady alebo opustenia. Môžete na svoje detstvo spomínať ako na čas, keď vaše emocionálne potreby neboli naplnené, keď boli vaše pocity odmietané alebo keď ste museli prevziať zodpovednosť za dospelých v snahe kompenzovať správanie vášho rodiča. Tieto rany si však môžete zahojiť a vďaka tomu sa posunúť vo svojom živote vpred. V tejto prelomovej knihe klinická psychologička Lindsay Gibson odhaľuje deštruktívnu povahu rodičov, ktorí sú emocionálne nezrelí alebo nedostupní. 

Oslobodením sa od emocionálnej nezrelosti svojich rodičov môžete obnoviť svoje pravé ja, kontrolovať, ako na nich reagujete, a vyhnúť sa ďalšiemu sklamaniu. Nakoniec sa naučíte, ako vytvoriť pozitívne, nové vzťahy, aby ste si mohli vybudovať lepší život. 

Tajná reč tela 

Joe Navarro 

Čo si o vás skutočne myslí váš šéf? Má o vás váš potenciálny partner či partnerka skutočne záujem? Prečo sa ľudia dotýkajú krku, keď sa dozvedia nepríjemnú novinu? Čo znamená, keď sa ženy pri telefonovaní hrajú s vlasmi? Prečo ľudia doširoka otvárajú oči, keď vidia niekoho, koho majú radi? Prečo ľudia robia to, čo robia? Nie je lepší spôsob, ako porozumieť svojim priateľom, partnerom či kolegom, než sa zoznámiť s najdôležitejším prostriedkom našej komunikácie – s rečou tela. S jej znalosťou dokážete odhaliť skutočné zámery a pocity druhých ľudí – nielen také, ktoré pred vami úmyselne skrývajú, ale dokonca i tie, ktorých si sami nie sú vedomí. Joe Navarro je bývalý agent FBI na neverbálnu komunikáciu v oddelení kontrarozviedky a boja s terorizmom a autor svetového bestselleru Ako prekuknúť druhých ľudí. Prostredníctvom tejto praktickej príručky sa vám naskytne pohľad do zákulisia ľudského správania. V kapitolách rozdelených podľa jednotlivých častí ľudského tela – od hlavy až po chodidlá – odhalíte skryté významy viac ako štyristo vedomých a nevedomých prejavov reči tela. 

Raz za život 

  1. L. Swanová

Náhoda chcela, aby som sa počas letu z Londýna do New Yorku ocitla v prvej triede. Jedlo, šampanské, obsluha – všetko bolo dokonalé. Modrooký muž na sedadle vedľa mňa bol povestnou čerešničkou na torte. Pôsobil uhladene a inteligentne. Bavili sme sa, smiali a potom to prišlo – preskočila medzi nami iskra.    

Každý by šiel svojou cestou, no zasiahol osud a náš let bol neplánovane odklonený na nočné medzipristátie. Čo sa dalo robiť? Museli sme sa nejako zabaviť. Nočný Boston bol plný smiechu a tanca… a nakoniec sme spolu strávili divokú zmyselnú noc, na akú sa nezabúda.    

Uplynulo dvanásť mesiacov. Odvtedy som ho nevidela. Až dodnes.    

Nastúpila som do nového zamestnania a pri tej príležitosti ma predstavili výkonnému riaditeľovi. Viete si predstaviť môj šok, keď som zbadala, čie hriešne modré oči sa na mňa pozerajú ponad mahagónový stôl. Lenže ja som už nebola to bezstarostné dievča ako pred rokom. Môj život sa zmenil, mala som svoje povinnosti a záväzky.    

Práve som dostala e-mail. Chce, aby som ráno o ôsmej prišla do jeho kancelárie na súkromné stretnutie. Čo má asi za lubom?   

Svietiace deti 

Nicholas Kardaras 

Všetci ich vídame: deti hypnoticky hľadiace na žiariace obrazovky v reštauráciách, na ihriskách či doma s kamošmi. Je alarmujúce, že počty takýchto detí neustále rastú. Svietiace tváre sú ako virtuálna pandémia a ustavične sa množia. No za akú cenu? Je to len súčasná neškodná móda, ktorá časom zmizne, alebo následok zhovievavosti a pohodlnosti rodičov? Nicholas Kardaras v knihe skúma, ako digitálne technológie so všetkou svojou žiarivou všadeprítomnosťou hlboko zasahujú mozgy celej generácie. Klinické výskumy potvrdzujú, že stimulujúce žiariace obrazovky aktivujú v mozgu dopamín rovnako ako sex. Čoraz viac vedcov potvrdzuje, že digitálne technológie súvisia s rozvojom porúch, ako je ADHD, závislosti, úzkosti, depresie, zvýšená agresivita, a dokonca aj psychóza. Najšokujúcejšie z nedávnych štúdií sú dôkazy o tom, že nadmerná expozícia obrazovkám môže neurologicky poškodiť vyvíjajúci sa mozog mladého človeka rovnakým spôsobom ako závislosť od kokaínu. 

Prekliata  

Stacey Halls 

Lancaster 1612. V Anglicku vrcholí hon na čarodejnice. V temných časoch rôznych podozrení a všemožných obvinení byť ženou môže predstavovať to najväčšie riziko. 

Mladá sedemnásťročná šľachtičná Fleetwood Shuttleworthová je už štvrtýkrát tehotná, no napriek tomu sa jej manžel Richard stále nedočkal vytúženého dediča. Keď Fleetwood nájde list od lekára s hrozivou predpoveďou – ďalší pôrod neprežije –, veľmi ju to rozruší. Zdá sa však, že predsa len má nádej. Náhodou sa spozná s Alice, ktorá o sebe tvrdí, že je pôrodná babica a pomôže Fleetwood donosiť zdravé dieťa. Krajina je však posadnutá honom na čarodejnice a hocikto môže byť obvinený z bezbožnosti. Tieň podozrení čoskoro dostihne aj Alice. Fleetwood musí dokázať Alicinu nevinu, lebo je pevne presvedčená, že od jej života závisí aj život jej nenarodeného dieťaťa. 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Knižné novinky od Grady za mesiac júl, ktoré si musíte prečítať”