NASA ukázala fotku usmiateho Slnka. Nie je žiadna šanca, že sa toto bude zase opakovať

Opaľovanie v rozumnej miere má mnoho výhod. Zlepšuje stav organizmu, povzbudzuje produkciu endorfínov, podporuje tvorbu vitamínu D, či dobíja energiu. Ukazuje sa, že Slnko zlepšuje náladu ľudí nielen tradičným spôsobom. A ako ešte inak?  Pozrite sa na to s nami!

Pred niekoľkými dňami sme mohli pozorovať jedinečné zatmenie Slnka. Tentoraz NASA  publikovala netypickú, no nádhernú fotografiu našej centrálnej hviezdy. Astronómom z Observatória dynamiky Slnka sa podarilo zachytiť fotografiu Slnka, ktorá vyzerá akoby sa úprimne usmievalo. Takáto fotografia je unikát!

Ako je možné, že sa Slnko usmieva?

NASA objasnila, že dve čierne škvrny zodpovedajúce očiam a jedna pripomínajúca ústa, sú v skutočnosti koronálne diery. Ide o oblasti slnečnej koróny s výnimočne nízkou hustotou a teplotou.

Prejavujú sa úbytkom žiarenia v ultrafialovej, mikrovlnovej a röntgenovej oblasti spektra. Nie sú nezvyčajné, no tentoraz vytvorili naozaj nezvyčajnú formáciu.

Ak budete mať zlý deň, pripomeňte si túto fotografiu a myslite na to, že aj Slnko sa na nás usmieva.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “NASA ukázala fotku usmiateho Slnka. Nie je žiadna šanca, že sa toto bude zase opakovať”