sobota, 27 júla, 2024

Neuveriteľný a dojímavý príbeh malého Parkera! Napriek mizerným šanciam dokázal lekárom opak!

Či už veríte na zázraky alebo nie, príbeh Parkera Greleckiho z Gruzínska je určite jedným z nich. Príbeh malého Parkera je, presne ako ho opisuje jeho otec, príbehom bezpodmienečnej lásky.

Parker sa narodil v roku 2008 s hydrocefalom, chorobe, ktorý spôsobuje abnormálne hromadeniu tekutiny v mozgu.

Pre Parkera to znamenalo, že jeho mozog tvoril iba päť percent jeho lebky – v porovnaní s 90 až 95 percentami u normálnych detí.

facebook

Nemocničný personál varoval rodičov, aby sa pripravili na najhoršie, no čoskoro sa ukázalo, že ich malý chlapec sa nemieni vzdať…

Žiaľ, nie všetci rodičia majú ten luxus vychovávať zdravé dieťa – stačí sa opýtať Crysie a Ryana Grelecki z Marietta v štáte Georgia. V 20. týždni sa počas návštevy u lekára dozvedeli zdrvujúcu správu.

Zdravotná sestra si všimla, že ich vtedy ešte nenarodený syn mal väčšiu hlavu, než je obvyklé. Okamžite pochopila, že niečo nie je v poriadku a zavolala pomoc. Parkerova situácia bola vážna a zároveň zarážajúca, zhodli sa na tom všetci lekári.

facebook

Ukázalo sa, že medzi treťou a štvrtou komorou Parkerovho mozgu je blokáda, ktorá bráni odtoku miechovej tekutiny. V dôsledku toho sa tekutina hromadila a stláčala Parkerovu mozgovú hmotu proti jeho lebke.

 Tento stav sa zjavne vyskytuje u dvoch z 1 000 pôrodov v USA.

Keď Crysie a Ryan Grelecki počuli, čo sa deje, boli šokovaní a znepokojení. Rozhodli sa však stáť pri svojom nenarodenom dieťati bezpodmienečne.

Samozrejme, príchod Parkera na svet bola dosť chaotická udalosť. Jeho budúcnosť nevyzerala ružovo a nik si neboli istí, či vôbec prežije. Nehovoriac o tom, aký život bude mať pred sebou.

Našťastie mal fantastickú podporu od svojich rodičov – ktorí milovali svojho vzácneho chlapčeka viac ako čokoľvek iné.

„Celý čas som bol pri ňom – rozprával som sa s ním, modlil som sa nad ním, držal som ho za ruku, hladkal som mu hlavu. Tá bezpodmienečná láska vás jednoducho prevalí a tu je toto bezmocné dieťa, ktoré mi bolo zverené a nemôžem pre neho nič urobiť,“ povedal Ryan.

Keď mal len dva dni, lekári začali odvádzať prebytočnú tekutinu z jeho lebky a uvoľňovať tlak. To zase umožnilo Parkerovmu mozgu prirodzene rásť a rozvíjať sa.

Potom začal podstupovať operácie. Lekári vykonali kraniofaciálne operácie, no vedeli, že stoja pred obrovskou výzvou.

„Naším cieľom bolo ísť dnu a znovu roztiahnuť a otvoriť lebku a oddeliť kosti, ktoré spolu zrástli. A to bolo v podstate to, čo sme urobili – získať priestor pre jeho mozog, aby rástol,“ spomína Joseph Williams, MD, primár plastickej a kraniofaciálnej chirurgie.

O dva týždne neskôr sa Parker mohol vrátiť domov. O štyri týždne neskôr začal s fyzioterapiou. 

facebook

V čase, keď Parker oslávil 20 mesiacov života, absolvoval sedem úspešných operácií a jeho uzdravenie všetkých ohromilo. Podľa matky Crysie trvalo Parkerovi nejaký čas, kým si sadol a držal hlavu hore, ale nakoniec zvíťazil.

Parker tiež preskočil fázu plazenia a namiesto toho začal hneď chodiť.  Takisto sa zapájal do mnohých aktivít, ktoré mu pomohli s rozvojom svalov. Hral tenis a spolu so svojimi súrodencami chodil na hodiny plávania.

facebook

Teraz je Parker s okuliarmi a hlavou plnou zlatých vlasov takmer na nepoznanie.

Napriek tomu, že sa narodil s menej ako 2 % mozgovej hmoty, Parker Grelecki je živým zázrakom.

V septembri 2022 oslávi Parker 14. narodeniny. Napriek tomu, že si prešiel mnohými vecami, s ktorými sa väčšina ľudí nebude musieť za celý život vysporiadať, má pred sebou veľa skvelých rokov. Parker už dlho sníval o práci športového komentátora.

zdroj: en.newsner.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights