sobota, 27 júla, 2024

Pred smrťou zavolala manžela a prezradila mu svoje posledné želanie

Clare Mauremootoo a jej manžel John sa zoznámili prostredníctvom spoločného priateľa v roku 1993 a bláznivo sa do seba zamilovali. Boli manželmi 11 rokov, keď Clare diagnostikovali motorickú neuropatiu, nezvyčajný stav, ktorý postihuje mozog a nervy a spôsobuje slabosť, ktorá sa časom zhoršuje.

Žiaľ, neexistuje na to žiadny liek a dostupné liečby môžu len pomôcť znížiť dopad, ktorý má na každodenný život človeka.

Pre Clare bola táto diagnóza zničujúca, pretože jej zdravotný stav sa každým ďalším dňom zhoršoval.

Keďže vedela, že jej čas je obmedzený, nemohla prestať myslieť na to, čo by bez nej v živote robili jej manžel a ich dvaja synovia.

Vtedy si dala za úlohu nájsť pre Johna niekoho, kto by jeho a deti po Clareovej smrti objal.

„Sľúbila, že mi pomôže nájsť lásku,“ povedal John o Clare. „Dokonca si začala dopisovať so zástupcami hospicu v snahe dohodnúť nám termín.

Nebol som však pripravený.

Aj keď som si nebol istý, či niekedy budem, Clare to chcela,“ vysvetlil.

Clare bola odhodlaná nájsť Johnovi novú partnerku, pretože to bolo jediné, čo ju mohlo upokojiť.

„Často mu hovorila: „Je mi jedno, ako niekoho stretneš.“ Dokonca sa pokúsila zoznámiť Johna s niektorými sestrami v hospici, kde strávila posledné dva mesiace svojho života.

Keď sa jej stav zhoršoval, Clare a John sa rozhodli, že 11. február bude dňom, keď ju jej deti uvidia naposledy. Clare strávila Valentína po boku svojho manžela a o pár dní neskôr zomrela.

„Clare mi zomrela v náručí. Povedal som jej, ako veľmi ju milujem, a povedal som jej, aby sa o chlapcov nebála, že sa o nich dobre postarám,“ povedal John.

„Snažil som sa pokračovať ako obvykle, pripravovať chlapcov do školy a pripravovať im večeru, no nemohol som sa ubrániť pocitu, že nás Clare sleduje.

„Hoci som nikdy nezabudol na jej žiadosť, aby som sa zoznámil s niekým novým, nechcel som, aby chlapci verili, že podvádzam ich matku.

„Bol som sám, keď chlapci išli spať. Túžil som po Clarinej prítomnosti a chýbala mi. Preto som si v máji otvoril účet na internetovej zoznamke.“

Nakoniec sa John spojil so ženou menom Julie Macfarlane, zdravotnou sestrou, ktorá práve prešla rozvodom a mala dve deti, Johna (10) a Isobel (6).

„Keď nastala tá správna chvíľa, povedal som Jackovi a Benovi, že chodím s Julie. Najskôr boli zdesení, ale v priebehu nasledujúcich šiestich mesiacov si obľúbili nielen ju, ale aj jej deti.“

Rodiny sa presťahovali do spoločnej domácnosti v roku 2008 a o štyri roky neskôr sa John a Julie vzali. Isobel bola ich družička a traja chlapci boli malí družbovia.

John dodal: „Povedal som o Clarinej diagnóze, našom spoločnom čase a jej želaní, aby som si našiel niekoho výnimočného.

Clare chcela, aby sme boli šťastní, a myslím, že by bola aj teraz. Niekedy si predstavujem, ako sa na nás zhora pozerá a nechýba jej ani úsmev na tvári.“

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights