sobota, 27 júla, 2024

Škola vylúčila 13-ročné dievča, pretože svojim OBLEČENÍM „rozptyľovalo“ spolužiakov. Na obranu sa postavil jej otec

Všetko sa to stalo v jeden školský deň v roku 2017, keď vtedy 13-ročná Demetra Alarcón navštevovala strednú školu v Kalifornii v krátkych modrých šatách.

V triede ju však na to učiteľka upozornila, pretože šaty boli príliš krátke a chlapcov to rozptyľovalo. Tak bola Demetra nútená zavolať svojmu otcovi Tonymu, ktorý jej musel priniesť džínsové šortky a tielko.

„Požiadal som Demetru, aby sa zohla a dotkla sa prstov na nohách, priamo pred učiteľkou a povedal som: ‚Nič nevytŕča, nie je na tom nič nevhodné. Nerozumiem tomuto pravidlu obliekaniaʼ“, povedal otec dievčaťa Tony Alarcón.

                                                                                                  Tony Alarcon / Facebook

V dôsledku pravidlám obliekania musel tento otec svoju dcéru zahaliť, hoci bolo vyše 32 stupňov.

Zistil, že je to extrémne diskriminačné a sexistické, pretože zatiaľ čo chlapci sa môžu horúčavám vyhnúť nosením šortiek a kratšieho oblečenia, dievčatá sú nútené nosiť dlhé a teplé oblečenie.

Nehovoriac o tom, že Demetra bola z tejto situácie zahanbená a rozrušená. Tony sa potom rozhodol začať kampaň na zmenu školského obliekania.

                                                                                                    Tony Alarcon / Facebook

„Vytiahnu ju z triedy pred všetkými… Je to len dieťa. Má len 13. Nie je sexsymbol. Chce sa len cítiť pohodlne a chodiť na hodiny a my jej takúto príležitosť neposkytujeme,“ hovorí Tony.

Tony tvrdil, že rodičia by sa mali rozhodnúť, či je oblečenie ich detí vhodné do školy alebo nie, a vyjadril svoje znepokojenie nad slovami učiteľky a riaditeľa, pretože povedať dievčatám, že ich oblečenie je pre chlapcov rušivé, by ich mohlo z dlhodobého hľadiska emocionálne zraniť.

Všetko sa to stalo kvôli príručke, ktorá zakazuje šortky s vnútornými švami menšími ako 10 centimetrov, ako aj topy bez ramienok a tielka.

Tony sa snažil zosúladiť toto obliekanie s kódexom štátu Kalifornia, ktorý nespomína nič o vnútorných švoch alebo ramienka na tielku.

Následne boli všetky žiadosti od Tonyho a ostatných splnomocnencov postúpené vedúcej školského okresu Los Gatos Union Diane G. Abbatiovej, ktorá vysvetlila, že „vhodné oblečenie a úprava prispievajú k produktívnemu vzdelávaciemu prostrediu“, čo je v súlade s postojom Demetrovej školy.

Podľa najnovších správ o prípade však stredná škola Raymonda J. Fishera zorganizovala komisiu, ktorá mala preskúmať školský kódex obliekania.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights