sobota, 27 júla, 2024

Tip na rozmnožovanie orechideí pomocou plastového vrecúška FUNGUJE NA 100%

Určite aj vy patríte k ľuďom, ktorí majú radi pohľad na krásnu rozkvitnutú orchideu. Ešte väčšiu radosť však môže priniesť pohľad na orchideu, ktorú ste si sami vypestovali od prvého púčiku.

Ako získať potomka z obľúbeného kvetu bez toho, aby ste museli skúšať komplikované postupy a boli si istí, že uvidíte pozitívny výsledok? Verte či nie, že existuje taký spôsob! A budete na to potrebovať polyetylénový sáčok.

white orchids flowersUnsplash

Budete potrebovať:

  • polyetylénový sáčok
  • rašelinník
  • hnojivo

Najlepšie bude v tomto prípade uzatvárateľný sáčok, no môžete použiť aj obyčajný. Sáčok bude v tomto prípade fungovať ako malý skleník a vytvorí potrebné vlhko aj teplo.

Okrem toho budete potrebovať aj prírodného pomocníka – rašelinník. Zvyšuje obsah vlhkosti v priestore a zároveň odvádza prebytočnú vlhkosť, čo je v tomto prípade veľmi dôležité: v skleníku by mala byť kondenzácia, ale v žiadnom prípade by v ňom nemali vznikať veľké kvapky vody, ktoré môžu na vyvolať hnilobu na stopke rastliny.

Z rovnakého dôvodu je veľmi dôležité, aby sa sáčok tesne nedotýkal stopky: je potrebné vytvoriť vzduchovú kapsu a dať stopke miesto. Nemalo by dôjsť ku kontaktu, aby sa zabránilo vylúčeniu plesňových infekcií.

Skleník je z času na čas potrebné odvetrať. Obal nemôžete ani úplne vybrať, ale iba mierne otvoriť zips tak, aby ste dnu vpustili vzduch. Rastlina sa tak vyhne zbytočnému stresu, pretože nedôjde k prudkej zmene teploty a vlhkosti.

Je tiež potrebné, aby ste to pravidelne ošetrovali dusíkatými hnojivami. Zriedené hnojivo v malých dávkach nakvapkajte na stopku.

Potom položte skleník na rovnaké miesto, nezabudnite na vzduchovú kapsulu okolo stopky a pokračujte v pozorovaní rastu púčikov, z času na čas vykonajte proces vyvetrania a hnojenia

A nižšie si môžete pozrieť podrobné video o tomto jednoduchom, ale účinnom spôsobe pestovania.

Zdroj:youtube.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights