Žena minula 113 000 eur na otehotnenie a teraz to ľutuje: „Byť matkou je nočná mora“

Alice Mann (pseudonym) je žena, ktorá sa desať rokov pokúšala stať matkou, a keď sa jej vzťah vo veku 35 rokov skončil, začala sa báť, že bude sama a bezdetná. Zmrazila si teda vajíčka a vo veku 40 rokov, stále slobodná, sa rozhodla otehotnieť s pomocou darcovskej spermie.

Čoskoro však stretla „lásku svojho života“ a pokúsili sa stať rodičmi. Prešli si umelým oplodnením (IVF), prirodzeným tehotenstvom aj potratom, až kým sa rozhodli hľadať darkyňu vajíčka.

Otehotnieť sa jej podarilo až v ôsmom cykle IVF.

Žena neverila svojmu šťastiu, no keď porodila, nič nešlo podľa jej predstáv. „Keď mi ho položili na hruď, necítila som taký príval lásky, o ktorom ľudia hovoria. Väčšinou som neverila, že po tak dlhom čase tu bol – bol náš, my sme boli rodičia,“ povedala.

woman carrying baby                             unsplash

„Takmer desať rokov som o tom snívala. Tak dlho som chcela byť len matkou a urobiť z partnera otca. Teraz sa mi splnil sen a bola to nočná mora. Bola to rezignácia, odpor a hrôza,“ dodala.

Alice, ktorá minula viac ako 113 000 dolárov, aby otehotnela, začala mať pocit, že na materstve nie je nič, čo by si užívala a tak sa začala mučiť za to, že má „neprirodzené a nematerinské“ pocity a že sa jej dieťa narodilo práve jej a nie radšej nejakej lepšej matke.

„Nemyslím si, že som mala popôrodnú depresiu, stav, ktorý postihuje jednu z desiatich žien, ale myslím si, že dokonalá búrka nedostatku spánku, hormónov a zotavovania sa z veľkej brušnej operácie znásobila skutočnosť, že vás nič nemôže pripraviť na obrovský šok, pri ktorom sa narodí malé dieťa,“ povedala.

woman in black long sleeve shirt carrying baby in grayscale photography                             unsplash

Žena povedala, že sa cítila menej pripravená stať sa matkou kvôli všetkému času, ktorý investovala do pokusov, keďže jej ciele sa menili s každým neúspešným cyklom IVF. Najprv chcela dieťa, potom chcela jednoducho otehotnieť.

„A keďže sa to zdalo čoraz nepravdepodobnejšie, nedovolila som si premýšľať o tom, ako by v skutočnosti mohol vyzerať život s dieťaťom,“ povedala. Uhol pohľadu však zmenila vďaka poradenstvu a rozprávaniu sa o tom na internete s inými ženami, ktoré sú v rovnakej situácii.

„Život, ktorý máme dnes, je odlišný od toho, ktorého sme sa vzdali.

Nie je to horšie, ako som si myslela, ale ani lepšie. Je to proste iné. A možno ako neplodná matka, ktorá sa prikláňa k obom možnostiam, je nevyhnutné, aby som to tak vnímala,“ uzavrela.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena minula 113 000 eur na otehotnenie a teraz to ľutuje: „Byť matkou je nočná mora“”