sobota, 27 júla, 2024

„Pozerám sa na seba do zrkadla a páči sa mi, koho v ňom vidím,“ hovorí žena, ktorá mala popáleniny na 80% svojho tela.

Keď mala sedem mesiacov, bola na pokraji smrti, a to všetko po tom, čo v jej dome v Argentíne vypukol požiar a ona sa stala obeťou plameňov.

88 % jej tela utrpelo vážne popáleniny, čo znamenalo, že bude musieť bojovať o život a čeliť predsudkom ľudí. Dnes môže Brisa povedať, že tento boj vyhráva.

Teraz má 21 rokov a teší sa z triumfov v športe a budúcnosti aj v modelingu.

Hoci Brisa hovorí, že mnohé deti, ako ona, ktoré mali vážne nehody a veľmi viditeľné popáleniny, sa snažia skrývať, ona to nechcela. S pohľadmi ľudí prichádza do kontaktu každý deň a tak sa naučila prekonať hanbu a dať tomu všetkému koniec.

„Dnes sa na seba pozerám do zrkadla a mám sa rada,“ povedala Brisa na webovej stránke nemocnice Garrahan, inštitúcie, ktorá jej zachránila život.

Po nehode, ktorá zasiahla veľmi citlivé oblasti jej tela, ako je hlava a ruky, až do bodu, keď bola jedna z nich amputovaná, Brisa vždy rozpráva svoj príbeh, aby inšpirovala ostatných.

V súčasnosti 21-ročná pretekárka zbiera sériu medailí ako bežkyňa, ktoré získala v behu na 100 metrov a vo vrhu guľou. Táto disciplína jej umožnila byť nezávislou, znovu získať sebadôveru a nájsť svoju vášeň.

V roku 2020 sa rozhodla prijať modelingovú výzvu. Uprostred pandémie sa jej fotografia stala virálnou a podarilo sa jej upútať pozornosť súťaže krásy Miss World.

V súťaži, prvej svojho druhu, ktorej sa zúčastnila, získala tri oceneia: cenu za fotografiu s najvyšším počtom hlasov na internete, Miss Sympatie a Silná žena. Navyše si ju najala modelingová agentúra v Salte, aby si išla za svojím snom a mohla sa mu venovať profesionálne.

Hoci boj o dosiahnutie svojich snov nebol ľahký, dnes sa Brisa cíti sebavedomá a nerozhodia ju žiadne pohľady či diskriminácia: „Pozerám sa späť, kým sa neprestanú pozerať. Nikto nie je nadradený alebo podradený nikomu inému. Všetci sme si rovní.“

Okrem športu a modelingu chce Brisa študovať telesnú výchovu a špecializovať sa na výučbu detí so zdravotným znevýhodnením. „Naučila som sa postaviť sa za seba, ale nie každý má rovnakú možnosť, tak chcem nejako pomôcť,“ povedala budúca učiteľka. Je príkladom sily a sebavedomia!

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights