sobota, 27 júla, 2024

Žiadna nevera vám nestojí za to, aby ste opustili milujúcu a vernú manželku

„35 rokov šťastného manželstva, krásne vyrastené deti – to všetko som vymenil za vzťah s mladou kráskou a teraz to trpko ľutujem.“ Autor je anonymný.

„Nie je ľahké o tom hovoriť, ale je to potrebné.

S manželkou sme spoločne prežili viac ako tridsať rokov. Vždy ma podporovala, pomáhala mi, počúvala a akceptovala takého, aký som. Porodila mi tri krásne deti. Každú nedeľu chodila do práce a každý deň sa modlila za zdravie detí a ich šťastný život.

Vďaka modlitbám mojej manželky a výchove, zo všetkých detí vyrástli čestní ľudia a v tomto živote sa určite nestratia. Moja žena sa naďalej modlila a v jednom okamihu sa ponúkla, že investuje naše úspory do podnikania. Spoľahol som sa na Boha a na jej rady. Zrazu sa nám podarilo získať obrovské množstvo peňazí. V tom čase som ešte netušil, že to je začiatok konca.

two person holding papercut heartunsplash

Presťahovali sme sa do drahého domu, vymenili sme autá. Často som sa začal zúčastňovať udalostí, na ktoré chodili ľudia s vyšších kruhov. Moja žena nemala rada večierky a všetok voľný čas trávila v kostole.

Na týchto večierkoch mali všetci muži mladé krásne manželky, ktoré vôbec nevyzerali ako moja žena. Bola som smutný, keď som si spomenul na tú, ktorá ma čakala doma, a čoraz častejšie som sa začal pozerať na štíhle mladé ženy, ktoré by mohli byť mojimi dcérami.

Moja žena mi nikdy nevynadala. Vždy sa snažila vžiť do mojej kože a podporovala ma. Bolo to také milé! Na nej záviselo teplo nášho domova. Ale len zriedka som tam bol …

Jedného dňa som stretol mladú a veľmi atraktívnu blondínu Terezu. Medzi nami vypuklo niečo neuveriteľné a ja som jednoducho stratil rozum. Mala však jednu podmienku: manželstvo, nie iba banálny románik.

couple walking on sand near beach during daytimeunsplash

Dlho som to odmietal, ale túžba mať túto ženu si vyžiadala svoju daň. Tereza mi dala trojmesačné ultimátum. Potom sme sa mali buď zosobášiť, alebo navždy rozlúčiť.

Dlho som premýšľal, ako všetko vyriešiť tým najlepším spôsobom. Začal som sa aktívnejšie držať svojej ženy. Vydržala všetko. Až potom som si všimol jej nadváhu, nadmernú pobožnosť a pokoru. To všetko ma neskutočne rozčuľovalo a v jednej chvíli som manželku nenávidel.

Začal som ju neustále urážať a ponižovať. Vydržala všetko. Naše manželstvo niesla ako svoj vlastný kríž.

Jeden víkend som domov zavolal všetky svoje deti a príbuzných a verejne som začal manželku obviňovať zo všetkých smrteľných hriechov. Konštruktívne som tvrdil, že je to nízka žena a že by sme už nemali byť spolu. Bola ticho. Zrazu, prvýkrát v živote, začala namietať.

Povedala:

„Viem, prečo už so mnou nechceš byť. Na vine je tá mladá Tereza!“

Moji príbuzní boli šokovaní. Neverili tomu, čo povedala. Moja mladšia sestra jej dala dokonca facku. A ja som tam stál a bol ticho. Na svoju obranu som nepovedal nič!

Marianne odišla z nášho domu. Nebrala so sebou nič. Nechala mi úplne všetko. Prichýlili ju priatelia z kostola. Cítil som sa zle, ale nevenoval som tomu pozornosť. Všetky moje myšlienky boli smerované na Terezu.

Sme manželia tri roky. A je to úplná hrôza. Jedinou krásnou vecou v našom rodinnom živote bola pre mňa svadobná cesta, keď som sa všetkým chválil mojou kráľovnou krásy. Momentálne nie som v kontakte s mojimi deťmi z prvého manželstva a ani s vnúčatami. Tereza priniesla na svet dcéru, no nič k nej necítim. Len pravidelný pocit rozčúlenia.

Tereza ma podvádza. Viem o tom, ale nič nerobím. Ani sa nerozprávame. Sex s ňou ma už prestal tešiť. Prestal som užívať tabletky, pretože nezaberajú. Ak rieka začne vysychať, je takmer nemožné tento proces zastaviť.

Tereza odo mňa berie všetky peniaze. Je to jediná vec, ktorá ju zaujíma. Nestará sa o moje stravovacie návyky, varí zriedka a neustále mi všetko vyčíta. Môj život stratil akýkoľvek zmysel.

Deti sa odo mňa vzdialili, rovnako ako ich matka. Pán vždy vypočul jej modlitby a odpovedal na ne. Teraz bezo mňa vyzerá mladšie a šťastnejšie.

Urobil som strašnú chybu, ale bojím sa to niekomu priznať …

Marianna je v poriadku. Vyzerá skvele, robí to, čo ju baví. Neustále jej posielam dary a snívam o nadviazaní kontaktu. Ale ona ich neprijíma.

Marianna povedala, že mi už dávno odpustila moju slabosť, ale nechcela byť už vo vzťahu s takým človekom. Náš vzťah je pre ňu definitívne ukončený.

Závidím tým párom, ktoré prešli všetkými testami a zostali spolu. Mojím snom je zostarnúť s Marianne, nie s mladou milenkou.

Dal by som čokoľvek, aby som vrátil čas. Vždy si predstavujem, aké úžasné by bolo zostarnúť s tým človekom, ktorý bol so mnou už od mojej mladosti. Závidím párom, ktoré prežili ťažké časy a zostali spolu až do staroby.

men's white dress shirtunsplash

Stále nestrácam nádej v to, že sa raz vrátim k mojej milovanej manželke, hoci ona ma k sebe nepustí ani na krok.

Pane, pomôž mi…“

Čo myslíte, urobila Marianna dobre, že sa už k manželovi nevrátila?

 

Zdroj: wattpad.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights