10 vecí, ktoré som sa naučila o tom, aký by mal byť dobrý muž – Dôležitý je tento bod

Môj otec je silný. Nie je svalnatý, s pevným telom, vysoký, s mohutnými čeľusťami a bradou. Nie je povrchný typ silný. Je to skutočne ten typ muža, ktorý je tak správne mužský.

To je dôvod, prečo som nastavila latku vyššie mužom, s ktorými chodím, pretože sa mu naozaj nikto nevyrovná. Je to dôvod, prečo mám zdravé hranice a sebaúctu. On je dôvod, prečo som tým, kým som.

Tu je 10 vecí, ktoré som sa naučila od svojho otca o tom, čo skutočne robí muža mužom.

  1. Srdce dobrého muža je doma

Domov je tam, kde je srdce, a srdce dobrého muža je domov. Jeho láska je postavená na silnom základe dôvery. Obstojí v skúške času a prežije aj tie najhoršie búrky. Nie je to prechodné bydlisko postavené na slabom základe. Je to večný druh lásky, postavený na neuveriteľnej hĺbke.

man smiling while sitting on floor during daytime                       unsplash

  1. Dobrý muž volí mier

Môj otec neprechováva zášť, nevyvoláva staré hádky a neotvára staré rany. Dobrý muž si svoje bitky vyberá múdro. Nezaoberá sa malichernosťami. Necháva to tak, pretože uprednostňuje pokoj pred svojím egom.

  1. Dobrý muž rešpektuje ženy

Môj otec rešpektuje ženy. Neberie a neočakáva, viac vracia, ako dostáva. Nemyslí si, že prejavovanie emócií je slabosť, oceňuje otvorenosť a zraniteľnosť.

  1. Dobrý muž kladie rodinu na prvé miesto

Môj otec uprednostňuje rodinu pred svojimi potrebami a túžbami. Dobrý muž chápe hodnotu osobnej obety pre blaho rodiny. Robí kompromisy. Svoju rodinu uprednostňuje pred profesionálnym úspechom a nadmernými ambíciami. Vždy má na ne čas.

family photo on green grass during golden hour                       unsplash

  1. Dobrý muž je emocionálne inteligentný

Môj otec je emocionálne vyspelý. Preberá zodpovednosť za svoje problémy. Dobrý muž si prizná svoje nedostatky. Nehádže vinu na iných ľudí. Svoju frustráciu si nevybíja na svojej rodine.

  1. Dobrý muž sa ospravedlňuje za svoje chyby

Môj otec sa vždy ospravedlní, ak urobí chybu. Niekedy, aj keď sa nemýli. Dobrý muž láme ľady. Vie, že povedať prepáč neznamená, že je slaboch.

  1. Dobrý muž je psychicky odolný

Môj otec pod tlakom nepraská. Dobrý muž je pokojný, bez ohľadu na to, aké zlé veci sú. Je stĺpom sily, lúčom svetla, majákom nádeje. Prekážky a ťažkosti berie po svojom a pristupuje k nim s rozvahou.

Zadarmo Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému blízky, bozkávanie, dvojica Fotka z fotobanky                                                                                                                                                                                                                                        pexels

  1. Dobrý muž buduje ľudí

Môj otec má silný zmysel pre sebaúctu. Je si istý sám sebou a povzbudzuje zvyšok rodiny, aby si dôverovali. Podporuje nezávislosť myslenia a podporuje rozhodnutia, aj keď s nimi nemusí súhlasiť.

  1. Dobrý muž zdoláva aj vlastné výzvy

Otec riskuje, presadzuje sa a posúva potenciál svojej rodiny. Dobrý muž pozná hodnotu zlyhania. Vie, ako môže bolesť pomôcť osobnému rastu. Zoči-voči nepriazni je optimista.

  1. Dobrý muž viac dáva ako berie

Môj otec dáva príliš veľa a nič neočakáva. Bezpodmienečne miluje. Aj on má chyby. Vo vnútri nie je vždy silný, aj keď sa zdá, že je. Je rovnako vystrašený a neistý ako ktokoľvek iný, ale má odvahu čeliť svojmu strachu a chrániť svoju rodinu.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “10 vecí, ktoré som sa naučila o tom, aký by mal byť dobrý muž – Dôležitý je tento bod”