back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Bábätko unesené opatrovateľkou pred 50 rokmi sa opäť stretlo so svojimi rodičmi, ktorí ju nikdy neprestali hľadať

Alta Apatenco si 23. augusta 1971 dala do novín inzerát na  opatrovateľku pre jej ročnú dcéru Melissu. Ozvala sa jej jedna žena a predstavila sa ako opatrovateľka.

Dôverovala žene a dovolila jej vyzdvihnúť dcéru z ich bytového komplexu v americkom Texase.

Matka malej Melissy bola pracovne zaneprázdnená, takže jej spolubývajúca podala Melissu opatrovateľke, ktorá bola podľa nej dobre oblečená a mala na sebe biele rukavice. Odvtedy Melissu nevideli ani o nej nepočuli.

Polícia spustila pátranie, ale za päť desaťročí nenašla dostatok indícií, na jej nájdenie.

Rodina Melissy na ňu nikdy nezabudla. Každý rok pre ňu dokonca organizovali narodeninové oslavy. Celé tie roky sa jej nevzdali ani nestrácali nádej, že sa jedného dňa opäť stretnú.

Celé desaťročia Melissina rodina robila všetko, čo mohla, aby ju našla. Nechávali komentáre na diskusných fórach zriadených pre jej prípad a cestovali do iných štátov, keď si mysleli, že majú stopu.

Melissina rodina sa pri hľadaní Melissy roky spoliehala na policajnú pomoc, no napokon ich k nej priviedlo ich súkromné pátranie. Jeffrie Highsmith, Melissin otec, našiel tri zhody jeho DNA.

S jeho DNA sa zhodli dvaja chlapci a dievča. Nerozumeli tomu a tak požiadali o pomoc Lisu Jo Schiele, genealogičku.

Tá použil grafy na interpretáciu kľúčových výsledkov DNA a na nájdenie spojitosti medzi tromi deťmi a Melissou.

„Skúsila som sa pozrieť, či existujú nejaké iné možnosti okrem toho, že sú to také blízke zhody s Melissou,“ povedala.  „A netrvalo mi dlho, kým som si to uvedomila – neexistujú žiadne iné možnosti.“

Schiele oslovila adoptívneho otca detí, ktorý im pomohol nájsť Melissin profil na Facebooku. Poslali jej správu a Melissa nechcela uveriť tomu, čo povedali o jej skutočnej identite.

Povedali jej o materskom znamienku na Melissinom chrbte a ona nakoniec súhlasila s testom DNA.

Melissa nemohla uveriť tomu, čo zistila o svojej skutočnej rodine. Bola zdrvená, ale aj veľmi šťastná, keď sa s nimi konečne stretla.

„Mám pocit, že snívam, a stále sa musím štípať, aby som sa uistila, že nespím,“ povedala Melissa.

Ukázalo sa, že Melissa nevedela, že bola unesená ako batoľa. Vyrastala ako Melanie Miyoko a bola vychovaná len 10 minút od miesta, kde bola unesená, čo bolo pre jej biologickú rodinu veľkým prekvapením.

Melissina matka, ktorá si myslela, že svoju dcéru už nikdy neuvidí, bola nadšená, keď po dlhých 51 rokoch uvidela svoju nezvestnú dcéru. Na druhej strane jej otec sa rozplakal ako bábätko, keď vedel, že je zdravá a žije.

Melissa sa nemohla prestať hnevať na svoju „mamu“, ktorá ju vychovala. Konfrontovala ju na Facebooku a priznala sa, že ju kúpila na ulici za 500 dolárov. Melissa si však myslí, že je to práve opatrovateľka, ktorá ju uniesla z ich bytu vo Fort Worth.

Povedala, že si plánuje oficiálne zmeniť meno a znovu sa vydať za manžela, aby ju otec mohol odprevadiť k oltáru a celá jej rodina mohla byť svedkom jej svadby.

Premlčacia lehota v tomto prípade vypršala, ale jej súrodenci sú radi, že sa s ňou opäť stretli a ich matka je už bez viny a obvinení z toho, že zabila Melissu a len ju skrývala.

„Moja mama urobila to najlepšie, čo mohla s obmedzenými zdrojmi, ktoré mala – nemohla riskovať, že ju vyhodia, a tak dôverovala osobe, ktorá povedala, že sa o jej dieťa postará,“ povedala Sharon Highsmith.

 

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights