sobota, 27 júla, 2024

Lekcie lásky: 3 pravdy o mužoch, ktoré ženy pochopia príliš neskoro

Žiaľ, uvedomenie si vlastných chýb prichádza niekedy neskoro – keď sa už nedá nič zmeniť.

  1. Nikoho nemožno nútiť, aby vás miloval

Jediné, čo môžete urobiť, je byť tým, koho sa dá milovať. Všetko ostatné závisí od druhej osoby. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte milovať a starať sa o toho druhého, nemusí to znamenať, že budú city opätovať. Nie je to však koniec sveta!

„Keby som to vedela skôr, neobetovala by som sa pre mužov, ktorí o to nestáli. Brala som to osobne, ak ma niekto nemiloval. Myslela som, že so mnou nie je niečo v poriadku.“

woman in blue denim jacket leaning on man's shoulder near body of water                          unsplash

Ide však o to, že môžeme byť len tou najlepšou verziou seba samých, aby sme dali ostatným čo najviac dôvodov, aby nás milovali. V opačnom prípade ich nemôžeme prinútiť, aby nás milovali.

Mnohé dámy, ktoré sa zamilovali bez opätovaných citov, odmietajú uveriť, že si nedokážu získať náklonnosť muža, a preto vynakladajú úsilie a čas, ktoré často strácajú na zbytočný boj o vyvoleného.

Muž venuje pozornosť predovšetkým vzhľadu ženy. A ak nie je jeho typ, predstaviteľ silnejšieho pohlavia sa nikdy nebude môcť zamilovať do konkrétnej ženy. Pomocou rôznych trikov sa žena zo všetkých síl pokúsi partnera k sebe pripútať, no ten ju bude milovať výlučne ako človeka, nie ako ženu.

„Nebuďte ženou, ktorá potrebuje muža. Buďte ženou, ktorú muž potrebuje.“

Platí však aj to, že by sme nemali milovať niekoho len preto, že on miluje nás. Musí to byť vzájomné!

woman holding her chin posing                       unsplash

  1. Každý človek miluje svojim spôsobom, dáva lásku, ktorú vie dať, nie lásku, ktorú očakávame

Každý vyjadruje svoje pocity po svojom. Nedá sa povedať, ako vás má niekto milovať. Láska je odrazom ľudskej duše.

Častou chybou ženy je, že sa vo vzťahu riadi výlučne svojimi štandardmi lásky. Presne vie, ako milovať a ako prejaviť svoje city. Ak správanie muža nezodpovedá predstavám, ktoré existujú v hlave tejto ženy, pre ňu to automaticky znamená, že vyvolený ju nemiluje.

„Od človeka by ste nemali očakávať lásku, ktorej nie je schopný. Všetci máme svoj vlastný dar, ktorý zahŕňa schopnosť milovať. Dalo by sa to prirovnať k iným talentom. Niekto kreslí perfektne, niekto nie veľmi dobre, ale tiež kreslí. Tak je to aj v láske: niekoho láskyplný cit pohlcuje všetko, kým niekto vyjadruje svoje emócie menej násilne. Všetko závisí od temperamentu človeka, osobnej slobody, sebestačnosti, vzdelania, skúseností a podobne,“ konštatuje psychologička.

Psychológ radí začať tým, že sa bližšie pozriete na svojho partnera a zhodnotíte jeho povahu a temperament. Ak ste emocionálne zamilovaní a váš manžel nie, vôbec to neznamená, že k vám necíti žiadne city. Stačí akceptovať, že ste iní a hotovo.

Po druhé, dajte si úprimnú odpoveď na otázku: „Chcem byť s touto osobou?“. Ak je odpoveď áno, tak akceptujte fakt, že váš milovaný nie je vo vyjadrovaní emócií ako vy a prijmite ho takého, aký je.

man and woman holding hands together                      unsplash

  1. Bezpodmienečná láska by mala byť nielen k iným, ale aj k sebe samému

Vieme za určitých podmienok milovať, vieme odsúdiť a kritizovať. Ale ak to prestaneme robiť, potom môžeme cítiť pravú lásku. Musíte začať od seba: naučiť sa milovať seba akýmkoľvek spôsobom a potom ostatných.

Ak sa nemilujete, potom vás ten druhý nebude milovať tak, ako by ste chceli. Žena by mala byť osobou a správať sa k sebe ako k bohyni. Len tak sa stane významnou v očiach muža. Všetci predstavitelia silnejšieho pohlavia milujú „hviezdy“ a ak žena nevie, že je dobrá, je nepravdepodobné, že muž bude dostatočne schopný oceniť jej krásu a vnútorný, varuje psychológ.

Žena, ktorá sa nemiluje, je stratená. Stáva sa príliš obetavou a komunikuje s partnerom nerovnocenne. Najprv postaví partnera na piedestál, čo je strategická chyba. Najčastejšie muži takéto ženy jednoducho využívajú a vôbec s nimi nepočítajú do dlhodobého vzťahu.

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights