Mŕtve dievčatko ožilo vďaka „prdkaniu“ na bruško od jej sestry. Lekári si to nevedia vysvetliť, ako je to možné

Hoci sa lekári roky venujú medicíne a získavajú potrebnú prax, niektoré skutočnosti aj tak nevedia vysvetliť. Nie je to tým, že im nejde o blaho pacientov. Dôvodom je, že ľudské telo a myseľ je tak zložitá, že ich fungovanie nemožno vysvetliť.

Poppy Smith sa narodila 17. decembra 2014 v Gullane, Škótsku.

Prišla na svet v 29. týždni a vážila menej ako 1 kg.

 

Prvé tri mesiace svojho života strávila v nemocnici.

Domov prišla následne k svojim rodičom Stephenovi (34) a Amy (31), k svojej staršej sestre Elishy a staršiemu bratovi Alfiemu.

 

Nielenže sa Poppy narodila predčasne, ale aj s Moebiovým syndrómom.

Ide o zriedkavú genetickú poruchu neurologického rázu, ktorá ovplyvňuje tvárové svaly. Nemožnosť smiať sa, mračiť sa, špúliť pery, či zdvihnúť obočie sú najbežnejšie príznaky.

 

Čo spôsobuje tento syndróm nie je známe.

Ľudia trpiaci týmto ochorením sú často opísaní akoby mali výraz masky.

Pre deti ako Poppy je náročné jesť a dokonca aj dýchať.

Lekári varovali rodičov malej Poppy, že možno nikdy nebude chodiť alebo rozprávať.

„Hovorili nám, že možno nebude chodiť a ani rozprávať, avšak chodiť začala v 15. mesiacoch. Bolo úžasné vidieť ju robiť tieto pokroky. “ povedal Stephen.

 

Malé dievčatko vzdorovalo svojmu osudu.

„Keď mala skoro rok, zbavili sme ju trubice na podávanie stravy a v roku 2016 robila samé pokroky.“ povedal Stephen.

 

Hoci mala dýchacie ťažkosti a zástavu srdca, darilo sa jej skvele. Deň pred druhými narodeninami sa ale niečo stalo.

Amy šla do Poppynej izby aby ju zobudila, ale dieťa nereagovalo.

„Cítili sme tlkot jej srdca, ale malá nereagovala. Vedeli sme, že sa niečo deje. Dýchala, ale zároveň lapala po vzduchu.“

 

Vzali ju do miestnej nemocnice, ale previezli ju do špecializovanej detskej nemocnice v Liverpoole.

Počas 2 dní sa zdalo, že sa jej stav zlepšuje a preto jej lekári umožnili dýchať samostatne.

To trvalo len krátko a veci sa začali zhoršovať.

„Oči sa jej prevracali dozadu, rontgen hrudníka ukázal, že má pľúca plné tekutiny, a mala ďalšiu zástavu dýchania.“ povedal Stephen.

 

V tú noc začala mať záchvaty a jej stav sa zhoršoval.

Rodičom lekári oznámili hrozné správy .“Len čo sa vrátila z rontgenu, lekári nás vzali do vedľajšej izby a povedali nám o jej vážnom poškodení mozgu. Opýtal som sa, či bude opäť chodiť a rozprávať, no oni vyslovili svoju obavu, že nevedia, či vôbec prežije. Bolo to zdrvujúce.“ Poppy opäť previezli do nemocnice v Edinburghu.

 

„Nič necítila a nereagovala ani na svetlo, ktorým jej svietili do očí. Držali sme ju za ruku, no ona na nás len prázdno hľadela. Nikdy som necítil takú bolesť ako vtedy. Bolo to neskutočné.“ priznal.

Kým sa rodičia snažili pochoopiť, čo sa v ich živote deje, traja lokálni muzikanti nahrali album, aby pre Poppy vyzbierali peniaze.

Otcovia Orlando Mason, James Ingham, a Martin White sa raz večer rozprávali a hrali si, keď im prišla na um táto myšlienka. „Keď Orlando navrhol nahrať sviatočné CD, predpokladal som, že myslí na ďalší rok. “ povedal James. Oni však chceli pomôcť rodine okamžite.

 

Album obsahoval aj legendárne „Jingle Bells,“ naspievané deťmi, ktoré chodia do školy so Smithovými deťmi.

James povedal: „Orlando navrhol aby jednu pesničku naspievala celá škola. “

Rodina 24. decembra zapálila za malú dcérku sviečku a požiadala kňaza aby k nej prišiel.

Elisha, Poppyna sestra sa oprela o svoju sestru a urobila niečo nečakané. „Bol to nádherný moment, keď sa malá zasmiala, zatiaľ čo jej Elisha prdkala na brušku.“

„Bolo to úžasné. Neskôr sme sa dozvedeli, že nie je ničím výnimočné pre ľudí v tomto stave prejavovať emócie. My sme to vnímali ako jej odpoveď.“

Poppy sa nielen smiala ale reagovala aj po svojom. „Mala akoby tiky na rukách a nohách.“ povedal Stephen. „Lekári tvrdili, že sú to reflexy, ja som bol presvedčený, že je to niečo viac.“

 

Poppy pomaly začala robiť progres. Na prekvapenie lekárov sa znova naučila rozprávať.

 

Začala sa znovu plaziť a opäť začala chodiť.

„Nemohli sme tomu veriť. Prešlo iba 8 týždňov a ona už toľko zvládla.“ priznal Stephen.

Lekári sú ohromení. Nechápu ako to, že robí to, čo robí.

Rodina sa snaží vyzbierať peniaze aby mohla letieť do Talianska a rehabilitovať. „Chceme jej zaistíť viac rehabilitácií aby sme zachránili a podporili jej mobilitu.“

Pokiaľ sa Vám tento článok páči, môžete ho komentovať, diskutovať a budeme radi, ak ho budete zdieľať pre svojich známych. Robíme to s ochotou hlavne pre vás, našich fanúšikov.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mŕtve dievčatko ožilo vďaka „prdkaniu“ na bruško od jej sestry. Lekári si to nevedia vysvetliť, ako je to možné”