sobota, 27 júla, 2024

9 faktov o herečke Julii Roberts, ktoré vás určite prekvapia. Vedeli ste to?

Kráľovná romantických filmov Julia Roberts je nepochybne hollywoodskou ikonou. Už viac ako tri desaťročia si udržala status herečky prvej triedy. Je známa nielen svojim hereckým umením, ale aj pôvabným štýlom na červenom koberci. A aj napriek ubiehajúcim rokom vyzerá stále mlado a očarujúco.

Rodičia Julie Roberts boli nadšenci divadelného umenia, ale ich manželstvo sa rozpadlo, keď mala len 4 roky.

Nový manžel jej matky pre ňu stelesňoval len nepríjemné spomienky na detstvo. Bol hrubý k nej a jej bratom a sestrám, no napokon sa s ním matka rozviedla skôr, ako herečka skončila strednú školu.

Keď mala 10 rokov, prišla o svojho vlastného otca, kvôli rakovine hrdla. Už v ranom veku si preto musela prejsť mnohými ťažkými chvíľami.

Napriek ťažkostiam, ktorým čelila v detstve, sa dokázala venovať svojim vášňam. Ako tínedžerka pôsobila v školskom orchestri a túžila sa stať veterinárkou.

Po skončení strednej školy v roku 1985 však jej plány nabrali iný smer.

Presťahovala sa do New Yorku, podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou a začala navštevovať hodiny herectva.

Mnoho ľudí verí, že najikonickejšou úlohou herečky bola rola v romantickej komédii Pretty Woman, ktorá jej pomohla presadiť sa.

V skutočnosti však jej prelomová rola bola vo filme Mystic Pizza z roku 1988.

To, že sa stala hviezdou, si uvedomila, keď k nej fanúšička prišla na verejných záchodoch a spýtala sa, či hrala v Mystic Pizza. Keď to potvrdila, fanúšička si vypýtala autogram a pod dvere toalety jej vsunula servítku.

V jednom čase mala románik s hercom Liamom Neesonom. Stretla sa však s rozpormi pre veľký vekový rozdiel – ona mala 19 a on 35. Napriek tomu spolu dobre vychádzajú, no ich vzťah trval len 1 rok.

Oceľové magnólie je dramatický film, ktorý si mnohí pamätajú ako plačlivý príbeh o južanských dievčatách z rôznych prostredí. Zákulisie natáčania však nie sú až také pozitívne. Herečka Shirley MacLaine hovorí, že režisér filmu bol k Julii obzvlášť tvrdý, kritizoval jej výkon a dokonca navrhol, aby si dala odstrániť znamienko, ktoré mala pod okom.

V skutočnom živote je príbeh herečky podobný príbehu hrdinky, ktorá hrala vo filme Nevesta na úteku. Pripravovala veľkú svadbu. Obrad sa mal konať mesiac po svadbe. Tri dni pred svadbou však všetko zrušila a odišla do Írska so svojím priateľom Jasonom Patrickom, ktorý je zároveň najlepším priateľom jej vtedajšieho priateľa Kiefera Sutherlanda.

Práca na filme Hook so Stevenom Spielbergom spôsobí medzi herečkou a režisérom tvrdú hádku a títo dvaja už spolu nikdy nespolupracovali. Podľa Spielberga sa s herečkou ťažko pracovalo. Odmietala opustiť svoj príves a problémy s ňou mal aj filmový štáb. Nočnou morou pre prácu bol však podľa herečky práve Spielberg a títo dvaja svoj spor nevyriešili ani dodnes.

Členovia rodiny sa zvyčajne navzájom podporujú, ale Julia Roberts dáva jasne najavo, aké sú jej zásady, najmä čo sa týka jej brata. Keď sa jej brat a jeho manželka rozvádzali a bojovali o opatrovníctvo svojej dcéry, Julia zaplatila za právne zastupovanie manželky svojho brata. Je vidieť, že pravdepodobne na to mala pádne dôvody, keď sa postavila proti vlastnému bratovi.

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights