sobota, 27 júla, 2024

Lina Medina: Najmladšia matka v histórii medicíny, ktorá nikdy nenašla spravodlivosť

Pre zvláštnu poruchu malo dievčatko pubertu vo veľmi skorom veku, čo sa prejavilo rastom ochlpenia, rastom pŕs a nástupom menštruácie vo veku dvoch rokov a ôsmich mesiacov.

Najtraumatickejšia časť však príde o niekoľko rokov neskôr.

Okolo piateho roku začalo malé dievčatko vyvolávať obavy kvôli nadmernému rastu bruška. Miestni obyvatelia a jej rodičia si najskôr mysleli, že ide o nejakú kliatbu, no po tom, čo išli k šamanom bez pozitívnych výsledkov, rozhodli sa vycestovať pešo do mesta Pisco hľadať lekársku pomoc.

Pôrod

V meste sa Line venoval doktor Gerardo Lozada, ktorý po vyšetrení spolu s ďalšími odborníkmi zistil, že je v 7. mesiaci tehotenstva. Šokujúca skutočnosť motivovala lekára, aby podstúpila cisársky rez.

14. mája 1939 len 5-ročné dievčatko porodilo zdravé bábätko s hmotnosťou 2 kilogramy, 700 gramov a 48 centimetrov, ktoré neskôr dostalo meno Gerardo na počesť lekára, ktorý dieťa priviedol na svet.

Správa o jej narodení obletela celý svet. V Spojených štátoch bolo pre hlásenie správ prerušené vysielanie incidentov spred druhej svetovej vojny.

Rodina bola dokonca pozvaná na svetovú výstavu v New Yorku, aby bola vystavená ako niečo groteskné, všetky výdavky zaplatili, ale odmietli.

Dieťa boha slnka

Vzhľadom na nízky vek malého dievčatka ju mnohí v meste začali považovať za akúsi „Pannu Máriu“ a že porodila „syna boha slnka“, čo je myšlienka v súlade s príbehmi staroveká ríša Inkov.

Táto sláva však skrývala poburujúcu skutočnosť: Lina bola znásilnená a jej útočník jednoducho mlčal. Z tohto dôvodu sa začalo vyšetrovanie a Linin otec Tiburcio Medina bol niekoľko dní uväznený, kým ho neprepustili, pretože sa proti nemu nenašli žiadne dôkazy.

Niekoľko dní po prepustení padlo podozrenie na jedného z jeho bratov, ktorý trpel duševnými poruchami. Nikdy sa nezistilo, kto bol otcom dieťaťa, ktoré vyrastalo v náboženskej viere a správalo sa k matke ako k sestre.

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights