sobota, 27 júla, 2024

Príbeh: Manželka ma našla s milenkou, na druhý deň si zbalila veci a odišla, napriek tomu, že mala o mesiac porodiť.

Sú chvíle, keď sa človek previní a žiadne vykúpenie nepomôže. Práve v tejto situácii sa ocitol 30-ročný Igor. Vo vzťahu k najbližšej osobe sa totiž dopustil obrovskej zrady.

Líza

Líza išla taxíkom domov so svojou najbližšou priateľkou. Pred 6 mesiacmi mohla ešte bezpečne chodiť domov. Teraz sa však nechcela premáhať. Hladkala guľaté bruško a povedala si: „Čoskoro sme doma.“

Nečakala, že jej manžel Igor bude doma. Dnes mal pracovné stretnutie v reštaurácii a Líza je zvyknutá, že takéto akcie zvyčajne trvajú viac ako jednu hodinu.

Keď vstúpila na schodisko, stlačila tlačidlo, aby privolala výťah. Vo vnútri niečo nepríjemne zapáchalo, ale Líza sa snažila myslieť na chutné jedlo, ktoré na ňu čakalo v chladničke.

Na schodisku si všimla, že susedka si zrejme kúpila nový parfém. Jej čuch sa v súvislosti s tehotenstvom zmenil, takže si ľahko všímala nové pachy.

silhouette of pregnant woman                         unsplash

Nevera

V byte bola tma. Líza však okamžite cítila, že niečo nie je v poriadku. Zo spálne sa ozývali zvláštne zvuky. Vôňa ženského parfumu sa zintenzívnila.

Líza rozsvietila svetlo na chodbe a bez toho, aby si vyzula topánky, prešla rovno do spálne. Čím bližšie bola k dverám, tým zreteľnejšie rozoznala dva hlasy: Igora a nejakú ženu. Líza vošla a rozsvietila svetlo.

Líza nič nepovedala. Nemohla rozprávať. Ignorovala Igorove pokusy porozprávať sa s ňou a ospravedlňoval sa.

Zatiaľ čo si jej manžel v zhone obliekol spodnú bielizeň a snažil sa ju zastaviť, Líza trasúcimi sa rukami otvorila dvere a odišla z bytu. Vo výťahu začala plakať a na ulici to už nedokázala zastaviť. Našťastie taxík dorazil veľmi rýchlo a od mamy to nebolo ďaleko.

white pillows                          unsplash

Igor

Od toho večera sa Igorov život začal rúcať. Líza sa s ním nechcela rozprávať. Vymazala všetky jeho hovory a premiestnila ho na čiernu listinu. So svokrou to nebolo o nič lepšie.

Líza sa zastavila s mamou po veci, kým bol Igor v práci. Neskôr na nočnom stolíku našiel odkaz, na ktorom žiadala rozvod. Nedokáže žiť so zradcom.

To posledné, čo Igor chcel, bol rozvod. Jeho dieťa sa malo čoskoro na rodiť a chcel byť pri tom. V ten večer to prehnal s alkoholom a dal sa do reči s Tamarou. Už dlho vedel, že je do neho zamilovaná. Ale tentoraz ju z nejakého dôvodu chcel dráždiť svojou pozornosťou. Igor si nepredstavoval, že to môže zájsť tak ďaleko.

man in black long sleeve shirt sitting on bed                       unsplash

Pokusy spojiť rodinu

Robil čokoľvek, len aby sa jej mohol ospravedlniť. Čakal na Lízu pri vchode, posielal jej kvety a darčeky. Žiadal o pomoc svokru a svokra, no nič nepomohlo. Líza si ho jednoducho nechcela všímať a už tobôž nie mu odpustiť.

V práci sa Igor správal ako neprítomný.

Kolegovia medzi sebou poznamenali, že každým dňom sa stáva čoraz viac podráždeným. A Tamara rozprávala kolegyniam v práci o svojom víťazstve nad starou láskou. O Igorovej nevere sa tak v priebehu pár dní dozvedeli všetci zamestnanci.

Keby mal Igor stroj času, určite by ho použil. Rozhodol sa poprosiť priateľov o radu.

person holding babys hand                       unsplash

„Ja ani neviem, ako ti mám pomôcť. Ak sa s tebou nechce rozprávať, možno bude najlepšie, ak ju prestaneš kontaktovať. Dôležité je, aby si jej bol vždy k dispozícii, ale nevnucuj sa. Čoskoro porodí, určite na teba bude myslieť. Podporuj ju, možno sa to potom zlepší.“

Igor sa rozhodol poslúchnuť radu svojho priateľa a manželku nerušiť. Rozvod zatiaľ nie je na pláne. Možno má priateľ naozaj pravdu a dieťa im pomôže zachrániť manželstvo. Rád by tomu veril.

Keby ste boli na jej mieste, odpustili by ste Igorovi? Zaslúži si odpustenie? Pomohlo by v tejto situácii zmierenie?

Zdroj: .

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights