Vysoké čižmy som skladovala celý čas zle – Pozriet sa na tento šikovný nápad

Prichádza obdobie, kedy budeme musieť odložiť obuv na zimu a nájsť jej miesto, kde nebude zavadzať a kde sa nepoškodí. Vysoké čižmy, najmä tie, ktoré sú z kože, by sa nemali len tak hodiť naspäť do krabice. Ryhy a záhyby môžu úplne zničiť ich vzhľad.

Ľudská vynaliezavosť nemá hranice a aj v tomto prípade si môžete pomôcť rôznymi predmetmi. Inšpirujte sa nasledujúcimi spôsobmi, ako si uložiť vysoké čižmy.

Penový polyetylén

Ak vám po rekonštrukcii ostala tepelná izolácia z potrubí, nemusíte sa jej ihneď zbavovať. Tieto penové valce sú ideálne. Zrežte ho na potrebnú výšku a vložte ho do čižmy. Materiál by mal byť pevný, iba tak dokáže udržať správny tvar čižmy.

Staré časopisy a noviny

Určite aj vo vašej domácnosti nájdete staré plátky časopisov, magazínov alebo novín. Možno nepôjde o najpraktickejšiu metódu, ale svoj účel to splní. Listy novín sformujte do objemných gúľ a naplňte nimi čižmy.

Ak čižma nie je príliš vysoká, môžete vziať hrubý časopis, zrolovať ho a jednoducho ho zasunúť dovnútra. Upozorňujeme, že dĺžka čižmy a časopisu sa musia zhodovať.

Fľaše

Doma sa vždy nájdu nejaké sklenené alebo plastové fľaše. Ak použijete plastový variant, uistite sa, že fľaše naplníte vodou, múkou alebo pieskom, aby si udržali správny tvar.

Stojany

Pre vyznávačov pokroku existujú aj moderné vynálezy. V obchode si môžete kúpiť špeciálnu poličku na vysoké čižmy. Pripravte sa však na to, že zaň vysolíte nemalú sumu. Stojan sa dá taktiež pripevniť k stene, aby sa topánky mohli odložiť na bezpečné miesto.

Vešiaky

Nájsť čižmám vhodné miesto môžete aj pomocou obyčajných vešiakov so špeciálnymi sponami. A aby ste sa vyhli odtlačkom na čižmách, pomôže vám hrubá tkanina alebo kartón umiestnené pod sponami.

Držiak na čižmy

V obchodoch s obuvou často uvidíte podobné vychytávky. Dokonale zapadajú do čižmy, nerozťahujú ju a ľahko sa používajú. Kúpte si pár držiakov a vaše topánky si dlho zachovajú reprezentatívny vzhľad.

 

Starostlivý prístup k veciam pomáha výrazne predĺžiť ich životnosť. Ak zanedbáte pravidlá pre uskladnenie topánok, čoskoro zistíte, že drahé topánky už vyzerajú celkom inak.

 

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vysoké čižmy som skladovala celý čas zle – Pozriet sa na tento šikovný nápad”