back to top
piatok, 19 apríla, 2024

15 tipov pre všetkých, ktorým dal Boh dvojčatá – dar, ale aj zodpovednosť. Tu je návod, ako sa nich starať

Máte doma dvojčatá? Potom vám môžeme zablahoželať! Je to dvojnásobná radosť…a dvojnásobné obavy. Mnohí rodičia potvrdia, že aj jedno dieťa dokáže do života mladej rodiny priniesť nemalý zmätok. Čo teda v prípade, ak ste rodičmi dvoch veselých drobcov?

 

Ponúkame vám 16 tipov, ktoré vám uľahčia život s dvojčatami

  1. Kŕmenie dvojčiat

Kŕmenie dvoch detí súčasne nie je o nič ťažšie ako kŕmenie jedného potomka. Samozrejme, potrebujete trochu viac času a trpezlivosti, aby ste našli pohodlnú polohu tela a prispôsobili sa takémuto kŕmeniu.

Zadovážte si špeciálny vankúš na kŕmenie dvojčiat, ktorý celý proces uľahčí a tým získate možnosť synchronizovať ich čas zobúdzania a spánku.

  1. Zásobte sa nevyhnutnými vecami

Ak máte dve deti, plienky, obrúsky, detská výživa, kúpacie potreby, krém a podobné záležitosti sa rozptýlia omnoho rýchlejšie než čokoľvek iné. A je pravdepodobné, že nebudete chcieť behať do obchodu vždy, keď sa vám niečo minie.

Aby ste nestrácali čas nakupovaním, objednajte si všetko, čo potrebujete, cez internet. Bude to jednoduchšie a v mnohých prípadoch aj lacnejšie. Navyše, všetko čo potrebujete, bude doručené priamo k vašim dverám.

  1. Zistite, čo každému z nich vyhovuje

Prostredníctvom plaču dáva dieťa rodičom najavo, že je hladné, potrebuje vymeniť plienky alebo ho niečo bolí. Možno len chcú, aby ste ich držali v náručí a uspokojiť obe deti môže byť celkom náročné.

Okrem toho, jednému budú stačiť uspávanky a druhého budete musieť hojdať na rukách takmer celú noc. Zistite, čo na nich funguje. Sú odlišné, aj napriek tomu, že vyzerajú takmer rovnako.

  1. Kúpte im univerzálne oblečenie, najmä ak ide o dvojčatá iného pohlavia

Takéto oblečenie bude vyhovovať chlapcovi i dievčaťu. Pomôže vám to vo chvíľach, kedy bude u vás vládnuť chaos a nebudete mať čas ani silu na vyberanie detského oblečenia. Keď idete na prechádzku, nezabudnite si vziať oblečenie navyše. Nehody sa stávajú, veď to poznáte.

  1. Navarte na niekoľko dní dopredu

Ak máte čas, je lepšie pripraviť si dvojitú porciu jedla. Ak áno, zmrazte si potraviny aj na neskôr. Keď to bude nutné, môžete tieto produkty rozmraziť a vrátiť sa späť k dvojčatám.

Stačí už len vybrať hotové jedlo a môžete ho podávať. Týmto spôsobom si uskladnite čo najviac mrazených potravín. Mimochodom, nezabúdajte ani na váš hlad, pretože vaša pohoda a zdravie sú mimoriadne dôležité.

  1. Nebojte sa požiadať o pomoc

 

Výchova dvojčiat je ťažká, najmä ak je reč o vašich prvých deťoch. Budete potrebovať pomoc! V opačnom prípade sa nevyhnete nervovej poruche. Musíte sa vedieť rozptýliť a robiť aj iné činnosti, napríklad sprchovanie.

Požiadajte o pomoc babičky, dedkov, sestry, bratov či priateľov. Voľný čas využite na oddych. Nebojte sa, nikto si nebude myslieť, že ste zlá matka a nedokážete sa postarať o vlastné deti. Bežne zmýšľajúci ľudia chápu, aké ťažké je vychovávať deti, najmä ak je reč o dvojčatách.

  1. Vyberte sa na prechádzku

Choďte na prechádzku, prejdite sa po čerstvom vzduchu, získajte dávku slnečných lúčov, ktoré sa zúčastňujú na produkcii vitamínu D! prechádzka padne vhod aj dvojčatám. Zaraďte ju do vašej každodennej rutiny.

Najskôr si pripravte všetko, čo môžu deti potrebovať – mokré obrúsky, plienky, náhradné oblečenie atď. Dokonca aj krátka prechádzka do obchodu je skvelou voľbou.

  1. Noste pohodlné oblečenie

Prvých pár týždňov bude náročných. Je možné, že ráno nebudete mať silu ani na to, aby ste si obliekli rifle a tričko. Preto by ste mali mať pohodlné oblečenie, ako sú napríklad jogové nohavice a voľné tričko. Berte to ako svoju uniformu.

Nebojte sa toho, čo si o vás pomyslia ostatní. Najprv myslite na svoje pohodlie, nie na krásu a ženskosť. Ak je vaše oblečenie čisté a nepokrčené, stačí to. Na začiatok.

  1. Skamaráťte sa s ľuďmi, ktorí majú doma dvojičky

 

Koniec koncov, máte toľko spoločného, ​​o čom môžete hovoriť. Takáto komunikácia vám prinesie úžitok – dozviete sa veľa nových vecí, ktoré vám pomôžu pri starostlivosti o vaše dvojčatá. Nájdite týchto rodičov prostredníctvom známych alebo na internete.

Priatelia, ktorí chápu, čím všetkým si musíte prejsť, sú neoceniteľní. Môžete ich požiadať o rodičovské ale aj iné rady. Budete v nich vidieť oporu a zdroj inšpirácie.

  1. Spite, keď spia aj vaše deti

Toto je dobre známe pravidlo, ale len málokto sa ho v skutočnosti pridržiava. Isté však je, že deti si budú vyžadovať vašu pozornosť aj v noci. Preto keď konečne zaspia, využite túto príležitosť a zdriemnite si spolu s nimi!

Dajte si do izby detskú vysielačku, aby ste počuli, keď sa dvojčatá zobudia a zavrite oči. Potrebujete odpočinok a plnohodnotný spánok – poskytne vám energiu a nové sily, ktoré sú pri starostlivosti o deti mimoriadne potrebné.

  1. Organizované kúpanie

Prišiel čas na kúpanie. Máte dvojčatá. Ako na to? Požiadajte o pomoc vášho partnera. Kým vy jedno dieťa kúpete, on sa s tým druhým hrá. Ešte pred tým, ako naplníte vaňu vodou, pripravte si všetko, čo budete potrebovať: uteráky, krémy, plienky, utierky…

Jednoducho povedané, majte všetko na dosah ruky. To vám pomôže rýchlo vykúpať jedno dieťa a následne začať s kúpaním toho druhého. Správna organizácia je kľúčom k úspechu.

  1. Veďte si denník

 

Zaznamenávajte všetko, čo sa týka vašich dvojčiat – kedy spia, kedy ich kŕmite, koľko jedia, aké lieky užívajú a podobne. Tieto informácie môžu byť dôležitou informáciou pre vášho pediatra.

Týmto spôsobom môžete sledovať, ktoré z dvojčiat konzumuje viac jedla či mlieka alebo ktoré sa rýchlejšie vyvíja. Vezmite si denník so sebou ešte predtým, než navštívite lekára. Určite ocení vašu pozornosť.

  1. Trávte s nimi čas osamote

Pomôže vám to lepšie spoznať každé z dvojčiat. Koniec koncov, sú celkom odlišné. Budete sa zaujímať o to, ktoré z nich má vodcovský charakter a ktoré preferuje úlohu otroka. Musíte spoznať ich osobnosti, aby ste si k nim vedeli nájsť cestu aj v budúcnosti.

  1. Nezatracujte oblečenie z „druhej ruky“

Budete prekvapení, ako rýchlo rastú deti! Ak vám vaši priatelia ponúkajú detské oblečenie, neodmietajte ho. Dokonca ani vtedy, keď je oblečenie veľké – odložte ho, vašim deťom sa v budúcnosti určite zíde.

Oblečenie nie je lacná záležitosť. Dve deti – dvojité náklady. Využite príležitosť ušetriť nejaké peniaze! Keď deti vyrastú, oblečenie môžete dať inej mamičke, ktorej sa určite zíde.

  1. Humor a optimizmus – vaša hlavná zbraň!

Samozrejme, starostlivosť o dvojičky nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou a vie z vás vyžmýkať všetku energiu. Ani to však nie je dôvod na to, aby sa z vás stala kôpka nešťastia. Usmievajte sa, žartujte a pokúste sa na všetko pozerať s optimizmom.

Je vedecky dokázané, že úsmev prispieva k uvoľneniu špeciálnych hormónov – endorfínov, ktoré vám pomôžu sa uvoľniť a zlepšiť vašu náladu. Navyše, veselý človek je menej chorý, než ten sústavne zachmúrený. Sme si istý, že mladá mamička potrebuje byť v dobrej nálade nielen kvôli sebe, ale aj kvôli svojim ratolestiam.

zdroj: mommyish.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci....

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej...

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci....

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej...

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

On mal 19 a ona 52 rokov. Ako sa vyvíjal život tohto páru? Ľudia im želali rozchod

Veľký vekový rozdiel medzi pármi už nie je prekvapujúci. Najčastejšie sa uzatvárajú manželstvá, v ktorých si mladé dievčatá berú staršieho, bohatého muža. Existujú však...

ODHALENÉ! Nostradamova predpoveď na rok 2024 bola rozlúštená: čakajú nás katastrofické udalosti

Nostradamus je považovaný za jedného z najvýznamnejších veštcov a astrológov v histórii, ktorého predpovede boli často ohromujúco presné, napríklad predpovede vĺn horúčav v Európe. Tu...

Všetko opustí a presťahuje sa k matke, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou: „Starám sa o tých, ktorí sa starali o mňa.“

Alexandre Borges, známy brazílsky herec, nedávno hovoril o svojej bolestnej skúsenosti s matkou Rosou, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou. Aby matke zabezpečil potrebnú starostlivosť, Alexandre sa...
Verified by MonsterInsights