sobota, 27 júla, 2024

Patríte k ľuďom so vzácnym typom osobnosti? Ak sa nájdete vo viac ako 3 charakteristikách , ste jedným s z nich

Vedeli ste, že existuje úplne jedinečný typ osobnosti nazývaný INFJ? Švajčiarsky psychiater a pedagóg Carl Gustav Jung považoval takýchto ľudí za výnimočných a výnimočných. Aké je tajomstvo INFJ? Spoznáte sa v nasledujúcom popise?

INFJ je skratka, ktorá definuje 4 hlavné črty charakteru človeka: introvertný, intuitívny, cítiaci a posudzovací. Je možné ich charakterizovať aj nasledovne:

Svoje emócie nemíňajú na maličkosti a žijú v režime „úspory energie“. Takíto ľudia jasne uprednostňujú a určujú hranice toho, čo je dovolené. Poznajú hodnotu svojho času a vedia sa sústrediť len na to, čo je dôležité. Ľahšie sa vyrovnávajú so životnými pádmi. Sú si istí, že aj po najtemnejšej noci vždy príde úsvit.

woman in white button up shirt and blue skirt standing on brown sand during daytime                       unsplash

Tvrdo pracujú, nehľadajú ľahké a nečestné spôsoby, ako dosiahnuť to, čo chcú. To, čo treba urobiť dnes, nikdy neodkladajú na zajtra.

Dôverujú svojej intuícii. Keď veci nejdú podľa ich plánu a všetko sa im vymyká z rúk, netrápia sa, ale zastavia sa, aby sa rozhodli. Takmer vždy sa misky váh prikláňajú k možnosti, ktorú im naznačí ich vnútorný hlas. A zvyčajne sa problém vyrieši k lepšiemu.

Nevyhľadávajú príliš veľké spoločnosti.

Možno nemajú veľa blízkych priateľov, ale všetci sú to spoľahliví ľudia, s ktorými by dokázali ísť bez obáv aj na koniec sveta. A to úplne stačí na to, aby sa v živote necítili osamelo.

Sú schopní empatie: vždy budú počúvať a zdieľať problémy iných. Takýto úprimný súcit však nie je hračka a preto spotrebujú byť sami alebo so svojím najlepším priateľom, aby si obnovili svoj emocionálny zdroj.

man in gray denim jacket wearing black framed eyeglasses                          unsplash

Majú dobrý odhad na ľudí. Zvýšená intuícia a schopnosť empatie pomáha lepšie pochopiť psychológiu druhých a rafinovane zachytiť hranicu medzi pravdou a majstrovsky skrytou lžou.

Myslia inak, ako väčšina ľudí.

Medzi predstaviteľmi tohto typu osobnosti je veľa talentovaných tvorcov: básnici, novinári, dizajnéri, fotografi, umelci. Vidia svet v celej jeho všestrannosti, sršia kreatívnymi nápadmi a vedia ich privviesť do života.

INFJ sú rodení vodcovia. Napriek tomu, že títo ľudia nepotrebujú slávu a moc, v extrémnych situáciách odvádzajú vynikajúcu prácu s hlavnou úlohou: inšpirujú a vedú.

Radi si zapisujú svoje myšlienky. Veria, že na papieri sa myšlienka zmení na niečo viac. Je teda zrejmé, že medzi ľuďmi tohto typu je aj veľa spisovateľov. Všetok svoj voľný čas trávia sami so svojimi myšlienkami, tvoria nápady, zapisujú si ich a nakoniec sa o ne podelia so svetom.

Problémy nepovažujú za dôvod na paniku, naopak, čelom sa stretávajú s ranami osudu a hľadajú najoptimálnejšie riešenie.

Ak teda 4 alebo viac z vyššie popísaných vlastností zodpovedalo vášmu typu správania, gratulujeme! Patríte k malému percentu populácie, ktorá sa môže pochváliť týmto typom osobnosti.

 

zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights