back to top
streda, 24 apríla, 2024

Skúsená kozmetologička ponúkla 12 tipov, vďaka ktorým si ušetríte viac ako 300 eur

Evgenia Dragunskaya je kozmetologička z Ruska s 25 ročnými pracovnými skúsenosťami. Dá sa povedať, že pracuje ako reštaurátorka ľudskej tváre a zbavuje je ju stôp času. Má tiež svoj vlastný Instagram a blog, kde odpovedá na najzložitejšie otázky a delí sa o tajomstvá mladosti a krásy.

https://www.instagram.com/p/Bzqjx_ThGJE/?utm_source=ig_embed

Väčšina kožných problémov je spôsobená stravou

Problémy s kožou sú často spojené so zlou stravou.

  • Suchosť pokožky môže byť spôsobená nedostatkom zinku, selénu, vitamínov E a D alebo stavom známym ako hypotyreóza, čo je nedostatočná tvorba hormónov štítnej žľazy.
  • Predčasné starnutie môže byť spôsobené nízkou hladinou cholesterolu, vysokou hladinou feritínu, ako aj nedostatkom triglyceridov. Triglyceridy sú tuky, ktoré sú hlavným zdrojom energie pre telo.
  • Orálna dermatitída je dôsledkom častej konzumácie cukru a lepku. Ružovka je výsledkom reakcie tenkého čreva a pankreasu na mliečne výrobky, alkohol a lepok. Seborrhea vzniká kombináciou nedostatku vody s prebytočnými sacharidmi. Všetky tieto choroby sa vyznačujú začervenaním tváre.
  • Malé vyrážky na čele sú výsledkom nadmernej konzumácie cukru.
  • Akné a vyrážky na tvári či brade sú znakom zníženej sekrécie žlče, zvyčajne v dôsledku nadmernej konzumácie mliečnych výrobkov.

 

Prečo máme neodolateľné chute na isté produkty?

Closeup Photo of DoughnutsPexels

Evgeniya často počuje od svojich pacientov: „Nemôžem žiť bez čokolády, syrov alebo mäsa.“ Dôvody tohto tvrdenia môžu byť skryté za nedostatkom dôležitých prvkov. Napríklad:

  • Nutkanie na čokoládu znamená nedostatok horčíka.
  • Túžba po slaných alebo korenených jedlách znamená nedostatok serotonínu alebo nízky krvný tlak.
  • Keď si ľudia želajú jesť limetky alebo podobné produkty, signalizuje to možný nedostatok železa a zinku.
  • Ak pacient tvrdí, že nemôže žiť bez klobásy alebo syra, môže to znamenať, že trpí emocionálne, čo znamená, že by mal vyhľadať pomoc psychológa.

 

Aby bolo možné uskutočniť správne ošetrenie, kozmetológovia musia poznať stav vášho tela, a preto je dôležité urobiť všetky potrebné testy a upraviť stravu.

 

Dôvody predčasného starnutia

Person Wearing Red DressPexels

Jeden z „hormónov mladosti“ sa nazýva feritínový proteín. Feritín je molekula, ktorá ukladá do tela železo.

Normálna hladina feritínu je 60 – 80 mcg / liter. Keď klesne na menej ako 50 mcg / liter, v tele sa začne objavovať veľa problémov, ako sú bolesti hlavy, pocit slabosti a únavy, strata vlasov, lámavé nechty alebo zlý stav pokožky.

Hlavnými dôvodmi znižovania hladín feritínu sú gastritída, akákoľvek patológia gastrointestinálneho traktu a vredy. Mliečne výrobky zabraňujú vstrebávaniu železa. Počas menštruácie by ženy mali užívať doplnky železa, pretože strácajú feritín spolu s veľkým množstvom krvi.

Majte na pamäti, že vysoké hladiny feritínu môžu tiež spôsobiť aktívne starnutie, zatiaľ čo nekontrolovaný príjem doplnkov železa vedie k rôznym chorobám.

 

Dôvody pre celulitídu

Monochrome Photography of Woman Wearing SwimsuitPexels

Kozmetológovia sa domnievajú, že celulitída sa vyskytuje v dôsledku zadržiavania tekutín v tukovom tkanive. Celulitída nie je nikdy viditeľná okamžite. Fázu viditeľnej celulitídy vždy predchádza mnoho rokov opuchnutého stavu tela.

Tu sú hlavné príčiny celulitídy:

Povrchové dýchanie hrudníka. Väčšina ľudí dýcha bránicou, preto nemajú celulitídu ani v prípade, že sa u nich vyskytujú kŕčové žily či nadváha. Ak správne dýchate pomocou brucha, odsávacia sila bránice vypumpuje viac lymfy, ako dokáže váš masér v priebehu jedného týždňa.

Rýchle uhľohydráty a mliečne výrobky. Konzumácia syrového sendviču pred spaním je zárukou zadržiavania vody v tele.

Dehydratácia. Keď je režim pitia narušený, telo stráca tekutinu a vytvára medzibunkový edém, ktorý aktivuje proces premeny celulitídy na viditeľnú celulitída.

Sedavý spôsob života. 45-minútová chôdza aspoň 3-krát týždenne pomáha zrýchliť lymfatický systém a zlepšiť mikrocirkuláciu. Najdôležitejšie je, aby ste si našli čas na chôdzu, ktorá bude trvať 30minút, najlepšie neprerušene.

Efektívne metódy boja proti celulitíde

  • Kavitácia, ktorá ničí bunky tvoriace tukové tkanivo pomocou nízkofrekvenčných ultrazvukových vĺn
  • Anticelulitídne zábaly
  • Lymfodrenáž
  • Myostimulácia – elektrická stimulácia svalov
  • Masáž

Majte na pamäti, že účinok týchto procedúr je dočasný. Diuretické lieky vám nepomôžu zbaviť sa celulitídy, celú situáciu len zhoršia.

 

Pravda o plazmaliftingu

An Experienced Cosmetologist Shares 12 Tips to Save You Time and Money© pixabay.com

Ide o procedúru, kedy sa do kože pomocou injekčnej striekačky aplikuje plazma pacientovej krvi. Tento postup zlepšuje elasticitu pokožky, vyrovnáva tón pleti, zmenšuje pigmentové škvrny, zápaly a vyhladzuje vrásky.

Krvná plazma obsahuje tiež konzervačné činidlo nazývané heparín. Má lokálne protizápalové účinky, zlepšuje mikrocirkuláciu a aktivuje metabolizmus tkanív, čím znižuje opuch. Preto samotný heparín robí to isté, čo samotná procedúra.

V každom prípade, zvážte konzumáciu potrebných vitamínov a znížte príjem cukru, alkoholu, lepku a mliečnych výrobkov.

 

Ako často je potrebné čistenie tváre v salóne krásy?

Woman Lying on White Textile With Sliced Cucumbers on Her EyesPexels

Koža je samočistiaci orgán, ktorý v prípade, že sme zdraví, nepotrebuje našu pomoc. Nehovorí o akné, pri ktorom sa z očistenia stáva lekársky zákrok a vytláčanie pórov. Hovorí o pokožke vo všeobecnom zmysle.

Slávne ultrazvukové čistenie je v skutočnosti vibračná masáž pomocou špeciálnej špachtle. Má rovnaký účinok ako peeling. Ak sa vám kozmetologička snaží pomocou tohto nástroja vytláčať akné, znamená to, že máte dočinenia so samoukom a neprofesionálnym prevedením. Dajte si pozor na možný vznik popálenín.

 

Zmierňovanie stresu bez tabletiek

Woman Sitting on Brown Wooden Chair Beside CoconutPexels

Hlavným cieľom týchto procedúr je pomôcť človeku relaxovať, zlepšiť krvný obeh v pokožke a zbaviť sa podkožného tuku. Pomáha zlepšovať štruktúru pokožky, odstraňuje celulitídu a všeobecne zlepšuje a posilňuje telo.

Tí, ktorí nechcú navštevovať kozmetické salóny, môžu vykonávať procedúru známu ako olejovanie doma. Pred osprchovaním si na telo naneste akýkoľvek druh oleja, oblečte si šaty, ktoré vám nevadia, že sa zašpinia a relaxujte 20-40 minút. Následne si telo umyte sprchovým gélom.

Olej obsahuje vitamín A. Naša pečeň v sebe hromadí retinol počas emocionálneho stresu, zatiaľ čo oblasti okolo nej majú nedostatok tohto prvku. Keď okolité časti dostanú vitamín A, telo verí, že už viac nie je v strese a uvoľňuje sa.

Zároveň nemá zmysel brať vitamín A prostredníctvom tabletiek a doplnkov z emocionálnych dôvodov. Ak tak urobíte, môžete skončiť so zvýšením jeho koncentrácie v pečeni, čím sa stane pre vás toxickým.

Aké otázky by ste chceli položiť kozmetológovi?

zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Newsletter

Prečítaj si

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický bod, keď si uvedomila, že v tejto šaráde už nemôže pokračovať. Rozhodla sa prijať svoje...

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...
Verified by MonsterInsights