7 Tipov, ako využiť obyčajné tuhé mydlo za pár centov na niečo úžasné

Máte doma tuhé mydlo? Je možné, že ho využívate len na umývanie rúk, no ako sa môžete dozvedieť nižšie, tuhé mydlo má množstvo spôsobov použitia.

A v prípade, že ste zástancami jeho tekutej verzie, sme presvedčení, že po prečítaní tohto článku zmeníte názor…

white textile with green leaves                             unsplash

Deodorant do topánok

Existuje mnoho deodorantov na topánky no nie všetky spĺňajú svoju úlohu a navyše majú špecifický zápach. Okrem toho sa vyčerpajú pomerne rýchlo a zaplatíte za ne nemalé peniaze. Existuje však skvelá alternatíva! Zabaľte kus bežného tuhého mydla do papierovej utierky a nechajte cez noc v topánkach. Nepríjemný zápach je preč! Namiesto toho v nich zostane príjemná vôňa.

Prostriedok proti moliam

Ak máte v skrini mole, nemusíte znášať vôňu naftalínu ani výraznú vôňu rôznych produktov z obchodu. Po tom, čo do mydla vytvoríte niekoľko dierok, zabaľte ho do papiera a následne umiestnite do skrine. Potom si už len vychutnávajte ľahkú, príjemnú vôňu bez hmyzu.

Oprava zipsu

Deje sa to najmä vtedy, keď meškáte, ponáhľate sa, obliekate sa a zrazu sa vám zasekne zips. Stanete sa väzňom vlastného oblečenia. A zákon schválnosti funguje tak, že čím viac meškáte, tým dlhšie to trvá so zapínaním. Ak máte deti, potom sa tento problém vyskytuje ešte častejšie. Dajte si na chodbu mydlo, ktoré tento problém v sekunde vyrieši. Prejdite ním po zipse a choďte na vec!

Boj s vŕzgajúcimi dverami

Tento zvuk je nielen nepríjemný, ale aj často strašidelný. Vŕzganie dverí môže zobudiť niekoho z členov rodiny a narušiť tak vás výlet do kuchyne. Niektorí ľudia riešia tento problém strojovým olejom, no pomôže aj obyčajné mydlo. Stačí ním pretrieť pánt a nikto nebude vedieť o vašich nočných exkurziách.

Proti bodnutiu hmyzom

Hoci hmyz s nástupom jesene mizne, nikdy nie je na škodu spoznať nové metódy, ako s ním zabojovať. Vezmite i kúsok mydla a pretrite postihnuté miesto. Ani si nevšimnete a bolesť spojená s nepríjemným svrbením zmizne. Pomôcka, bez ktorej si mnohí nevedia predstaviť výlety na chalupu či pobyt v prírode.

Proti škodcom

Ak aj vy patríte k milovníkom pobytu na záhrade, no škodcovia znepríjemňujú život vaším rastlinám, použite kúsok mydla. Nastrúhajte mydlo a rozsypte ho okolo a po rastlinách. Výsledok vás príjemne prekvapí!

Jasné videnie

Táto téma je obzvlášť dôležitá pre tých, ktorí nosia okuliare. Zima je pomaly za dverami, čo znamená, že vaše okuliare sa zarosia pri každom vstupe do miestnosti. Hoci je pravdou, že postačí aj obyčajné rúško na to, aby ste mali zhoršené videnie. Chcete sa zbaviť tohto večného problému? Okuliare opláchnite teplou vodou, pretrite mydlovou vodou z oboch strán a potom utrite dosucha, aby ste predišli šmuhám. Hotovo! Mimochodom, táto metóda je vhodná aj pre okná a zrkadlá.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému blond vlasy, človek, dievča Pexels

Ako vidíte, tuhé mydlo by nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. Kúpte si pár kúskov aj v prípade, že ste už dávno prešli na tekutú verziu.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “7 Tipov, ako využiť obyčajné tuhé mydlo za pár centov na niečo úžasné”