sobota, 27 júla, 2024

Ako budú ľudia vyzerať o 100 000 rokov? Zväčší sa nám táto časť tváre

Nedá sa presne povedať, ako budeme vyzerať o 100 000 rokov, ale môžeme predpokladať, že evolúcia sa nezastaví. Prírodný výber a ťažké podmienky prostredia nás už neovplyvňujú, ale výskumníci tvrdia, že ľudia sa naďalej vyvíjajú . Dr. Alan Kwan,  počítačový genetik z Washingtonskej univerzity v St. Louis, sa podelil o to, ako si myslí, že ľudia môžu vyzerať v budúcnosti.

Dnes

Ako by mohla vyzerať ľudská tvár v budúcnosti
Tu sú typicky vyzerajúci súčasní ľudia.

Za 20 000 rokov

Ako by mohla vyzerať ľudská tvár v budúcnosti
Naše chápanie vesmíru neprestane rásť, takže ľudský mozog sa zväčší . Celá lebka sa zmení tak, aby bola dostatočne veľká pre náš rastúci a meniaci sa mozog. Napriek tomu budú ľudia vyzerať rovnako, ako vyzerajú teraz, s výnimkou mierne zväčšeného čela.

Za 60 000 rokov

Ako by mohla vyzerať ľudská tvár v budúcnosti

Dá sa predpokladať, že o 60 000 rokov budú ľudia pokračovať v skúmaní vesmíru. Ľudia pravdepodobne vytvoria vesmírne kolónie a ich tváre sa môžu zodpovedajúcim spôsobom zmeniť. Oči sa môžu zväčšiť, aby sa prispôsobili existencii v kolóniách, ktoré sú vzdialené od Slnka. Pokožka bude viac pigmentovaná, aby chránila naše telá pred UV žiarením mimo Zeme.

Zdá sa, že mierny, výraznejší nadočnicový oblúk a hrubšie očné viečka zmierňujú účinky  nedostatku gravitácie . „Technológia a naše znalosti sa budú zvyšovať rýchlosťou, ktorá si bude vyžadovať väčšie mozgy. Preto mám pocit, že hlava sa zväčší,“ povedala Kwan .

Za 100 000 rokov

Ako by mohla vyzerať ľudská tvár v budúcnosti
Môžeme predpokladať, že o 100 000 rokov sa naše tváre dramaticky zmenia a naše črty budú dodržiavať zlatý rez. Budeme mať rovné nosy a obrovské oči a naše línie tváre budú silné a zreteľné.

Ak budú ľudia pokračovať v skúmaní vesmíru, ich oči sa prispôsobia, aby chránili svoj zrak pred kozmickým žiarením: objaví sa očný lesk pre videnie pri slabom osvetlení a vo vnútorných kútikoch očí narastie zmenšené viečko. „Na tejto planéte nám dochádza priestor a nakoniec ľudia strávia celé životy tak, že nikdy nenavštívia svoju domovskú planétu. Takže, keď žijeme ďalej a dostávame menej svetla, evolúcia si vyberie väčšie oči a neskôr, keď budeme mať schopnosť skonštruovať svoje vlastné genómy, ponecháme si túto zmenu z funkčných dôvodov, “ povedal Kwan .

zdroj: 5minutecrafts.site

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights