sobota, 27 júla, 2024

Otec vychováva svojho syna s Downovým syndrómom sám a dokazuje, že otcovská láska je posvätná

Evgeny je slobodný otec, ktorý vychováva svojho syna Mishu s Downovým syndrómom. Tisíce rodín na celom svete čelia diagnóze, Downov syndróm. Keď lekár odhalí tento genetický stav, pre rodičov to je veľká výzva. Veľa takýchto detí končí v pestúnskej starostlivosti. Existujú však aj ľudia, ktorí sú presvedčení, že mať dieťa s touto diagnózou je požehnaním, nie záťažou.

Diagnóza dieťaťa bola ako hrom na pokojnej oblohe.

Misha bolo veľmi žiadané a dlho očakávané dieťa. Evgeny a jeho manželka sa pripravovali na privítanie svojho syna. Po dlhých hodinách šťastní rodičia počuli prvé výkriky ich syna.

Hneď v prvých minútach po narodení dieťaťa sa rodičia dozvedeli od pôrodníka desivú správu. „Obávam sa, že vaše dieťa má Downov syndróm.“ K tomu všetkému sa zistilo, že malý Misha mal zápal pľúc a lekári sa usilovne snažili mu zachrániť život.

Mama dieťaťa nebola pripravená vychovávať dieťa s touto diagnózou. Trvala na tom, že ho musia dať do detského domova. Evgeny bol však pevne rozhodnutý, aj keby to znamenalo rozpad jeho rodiny. Prevezme všetku zodpovednosť a vychová dieťa sám. S manželkou sa čoskoro rozišli a pre Evgenyho sa začal nový život.

Prvou výzvou pre mladého otca bolo dojčenie.

Po tom, čo sa Misha zotavil zo zápalu pľúc, si ho Evgeny odviezol domov a začala sa reťaz rodičovských povinností. Jedným z najťažších problémov bolo dojčenie. Našťastie sa našli ľudia, ktorým táto rodina nezostala ľahostajná a čoskoro mal Misha darcu materského mlieka.

Tento slobodný otec dostal obrovskú podporu od svojich priateľov.

Odkedy sa Misha narodil, jeho otec počul veľa tvrdých názorov. Skutoční priatelia však zostali s ním a začali sa aktívne podieľať na živote tejto dvojice. Posielali mu darčeky a veci, ktoré sú potrebné pre každodennú starostlivosť o dieťa. Často prišli navštíviť Mishu, aby videli ako sa tomuto malému pánovi darí.

Každý ich deň je prísne naplánovaný.

Rodinná rutina je upravená tak, aby čo najviac pomáhala Mishovmu fyzickému rozvoju. Masáže, fyzické aktivity a aktívne hry sa stali hlavnými činnosťami života Mishu a jeho otca.

Jedna žena usporiadala charitatívnu akciu a všetky finančné prostriedky, ktoré sa z nej vyzbierali sa minuli na zakúpenie permanentky pre malého Mishu na plaváreň. Teraz má hodiny plávania s jedným z najlepších trénerov a jeho otec dúfa, že čoskoro bude Misha plávať ako ryba.

Evgeny trávi hodiny prípravou rôznych vývojových aktivít pre svojho syna.

Otec a syn sa spoločne učia nové veci a aj ten najmenší úspech jeho malého syna spôsobí, že Evgenyho srdce ide prasknúť otcovskou hrdosťou a šťastím.
Evgeny hovorí, že aj keď Misha ešte nezískal určité zručnosti, nechce na svojho syna tlačiť, len aby spĺňal určité štandardy. Číta veľa kníh a to, čo považuje za najužitočnejšie rady, využije pri rozvíjaní vývojového programu svojho syna.
Otec aj syn sa radi spoločne zabávajú.

Evgeny je veľký optimista s nesmiernym zmyslom pre humor. Miluje s Mishom pózovať na fotkách. V poslednej dobe títo muži vyskúšali trendy outfit „rodinného vzhľadu“ a všetkým ľuďom, ktorí ich sledujú na sociálnych sieťach, veľmi pobavili.

Napriek veľkému nedostatku času stále existuje priestor na pomoc iným.

Okrem každodenných rodičovských prác sa tomuto otcovi darí zúčastňovať sa na charitatívnych činnostiach. Zúčastňuje sa maratónov a pomáha zbierať finančné prostriedky pre potreby rodín, ktoré vychovávajú deti so špeciálnymi potrebami.

Misha má nielen milujúceho otca, ale aj rozprávkovú babičku.

Matka Evgenyho bola tou najviac nápomocnou osobou v živote tohto rozkošného dua. Keď sa dozvedela o Mishovej diagnóze, nikdy by ju ani nenapadlo, dať Mishu do detského domova. Od chvíle, keď uvidela svojho vnuka prvýkrát, pomáhala Evgenymu a Mishovi so všetkým. Ako často hovorí, nedokáže si predstaviť svoj život bez tohto zvláštneho malého človiečika.

Mnoho ľudí hovorí, že Misha sa správa rovnako ako iné deti.

Niektorí ľudia sa stále pýtajú Evgenyho, či má Misha skutočne Downov syndróm. Jeho mimika a správanie sú rovnaké ako jeho rovesníkov. Je to veľmi emotívny chlapec so svojimi vlastnými preferenciami a obľúbencami. Hrá sa rovnako rád ako každé iné dieťa.

Tajomstvo šťastia je pre túto rodinu veľmi jednoduché.

Napriek všetkým problémom a výzvam, ktoré toto špeciálne otcovstvo prináša Evgenymu, nikdy ho ani len nenapadlo vzdať to. Pevne verí, že každé dieťa bez ohľadu na jeho rasu, farbu pleti alebo vývojové zvláštnosti treba milovať a vážiť si ho.

Evgeny nikdy nikoho nežiada o pomoc, radšej žije skromne a striedmo. Ak mu však chce niekto pomôcť, nikdy neodmieta a je vždy nesmierne vďačný aj za to najmenšie gesto, ktoré ľudia pre Mishu spravia.

Aké sú vaše pocity z Evgenyho rozhodnutia vychovávať jeho syna ako slobodný otec ? Urobili by ste to isté ?

Zdroj: www.brightside.me

Zdroj foto:  evgen_tyz / Instagram

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights