15 produktov, ktoré najrýchlejšie vyčistia vaše telo zvnútra

Čistenie organizmu sa stalo populárnou záležitosťou moderných žien, ktoré sa snažia dbať o svoju postavu a zdravie. Prichádzajúcim letom sa čoraz viac pozornosti upriamuje na rôzne detoxikačné produkty, ktoré by naše telo vyčistili a prípadne nás zbavili zopár kilogramov navyše.

My vám ponúkame alternatívu: postupné prečistenie tela, pri ktorom vám bude stačiť pridať si do svojho jedálnička nasledujúce potraviny…

  1. Artičoky

Len nedávno sa zistilo, že extrakt z artičokov dobre odvodňuje pečeň a obličky, ktoré hrajú kľúčovú úlohu pri detoxikácii tela od rôznych toxických látok. Z listov a koreňov artičokov si môžete pripraviť prípravky vo forme tinktúr, štiav alebo odvarov.

  1. Jablká

Jablká obsahujú pektín, ktorý pomáha účinne odstraňovať z tela zlúčeniny ťažkých kovov a toxínov. Okrem toho, jablká pomáhajú človeku zbaviť sa črevných parazitov, niektorých kožných ochorení, prispievajú k liečbe zápalu močového mechúra, predchádzajú problémom s pečeňou.

  1. Mandle

Obsahujú takmer toľko bielkovín ako chudé mäso – až 30%. Vitamín E v ich zložení odstraňuje toxíny, pomáha zachovať mladosť a krásu.

Prispievajú k rýchlejšej regenerácii po fyzickej námahe a pomáhajú predchádzať rozvoju mnohých vážnejších chorôb, vrátane rakoviny.

  1. Citrón

Odporúča sa pitie citrónovej šťavy, ktorú môžete skombinovať s teplou vodou – takýto nápoj je tonikum pre pečeň a srdce.

Okrem toho, citrón zabraňuje tvorbe obličkových kameňov, ktoré sú zásaditého charakteru. Veľké  množstvo vitamínu C pomáha čistiť cievny systém.

  1. Avokádo

Avokádo obsahuje glutatión, ktorý zlepšuje antitoxické funkcie pečene, neutralizuje niekoľko desiatok karcinogénov, účinne znižuje cholesterol a zvyšuje okysličovanie tkanív.

  1. Kapusta

Konzumácia tejto zeleniny pomáha odstraňovať z tela rádionuklidy, toxíny a zlý cholesterol. Organické kyseliny nachádzajúce sa v kapuste zlepšujú gastrointestinálny trakt a ničia nebezpečné patogény v čreve. Veľmi vzácny vitamín U prispieva k celkovej detoxikácii organizmu.

  1. Cvikla

Vynikajúca čistiaca a omladzujúca zelenina. Repa je bohatá na dôležité minerály a vitamíny a taktiež organické kyseliny. Tak napríklad, betain, ktorý sa v repe nachádza, stimuluje čistiace funkcie pečene. Cvikla okrem iného zrýchľuje peristaltiku čriev a normalizuje črevnú mikroflóru.

  1. Cesnak

Obsahuje alicín, ktorý pomáha eliminovať toxíny a podporuje normálny stav bielych krviniek. Čistí nielen celý dýchací systém, ale aj krv. Jeho menej známa vlastnosť: pomáha odstraňovať nikotín z tela, mali by ste si ho teda pridať do jedálnička aj vtedy, keď sa snažíte prestať fajčiť.

  1. Brusnice

Brusnice sú dokonalým čističom tela od patologických mikróbov. Pomáhajú čistiť  močové cesty, obličky a chránia pred rakovinou. Sú skvelou alternatívou na prevenciou krvných zrazenín.

  1. Brokolicové klíčky

Samozrejme, ak nemáte na výber, môžete konzumovať aj obyčajnú brokolicu, avšak v klíčkoch je koncentrácia živín (zápasiacich so srdcovými chorobami, rakovinou a stimuláciou produkcie enzýmov) mnohokrát vyššia.

  1. Sezamové semienka

Môžete ich nájsť v mnohých jedlách ázijskej kuchyne, napríklad tahini, no nič nepokazíte ani v prípade, že ich pridáte do šalátov. Prečo? Pretože chránia pečeňové bunky pred škodlivými účinkami alkoholu a „chemikálií“ (napr. antibiotiká).

  1. Zázvor

Vďaka vysokému obsahu vitamínov, aminokyselín a esenciálneho oleja môže toto korenie zlepšiť trávenie a stimulovať tvorbu žalúdočnej šťavy, čím sa bude potrava ľahšie tráviť.

  1. Guľatá hnedá ryža

Ide o vysoko-absorpčný produkt, bohatý na vitamíny a vlákninu, ktorý takmer nikdy nie je spúšťačom alergických reakcií.

  1. Ovocie

Majú všetky výhody uvedené vyššie: a vitamín C, vlákninu a antioxidanty a vysoký obsah vody.

Okrem toho, nie je nič príjemnejšie ako sa s chuťou zahryznúť do zrelého ovocia: či už je to mango, broskyňa, melón, hruška alebo rôzne druhy bobuľovitého ovocia.

  1. Zelený čaj

Je plný antioxidantov, čo je skvelý spôsob, ako zbaviť telo prebytočnej vody. Katechíny nachádzajúce sa v zelenom čaji stimulujú funkcie pečene.

Podeľte sa o tieto užitočné informácie aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj: Zdravé Archieve

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “15 produktov, ktoré najrýchlejšie vyčistia vaše telo zvnútra”