Čím viac sú deti na vzduchu, tým viac protilátok sa nachádza v ich tele. Deti potrebujú baktérie

Štúdia v Španielsku ukázala, že každý deň vidíme čoraz menej a menej detí na čerstvom vzduchu. 49% detí vo veku od 5 do 12 rokov chodí na von na približne 2 hodiny, 11% sa na vzduchu hrá menej ako pol hodiny a 5% detí vonku nikdy nechodí, prípadne len zriedkavo.

Faktom ale je, že mnoho matiek sa v dôsledku nedostatku času nemôže vybrať so svojimi deťmi na detské ihriská.  Dôvodom je aj počasie a neochota samotných detí opustiť svoje domovy. Niet sa čomu čudovať, veď deti radšej uprednostnia tráviť čas v spoločnosti svojich telefónov a počítačov, ako by sa mali ísť poprechádzať von na čerstvý vzduch.

Problémom však je, že deti potrebujú mať kontakt s baktériami nielen doma ale aj mimo neho, aby dokázali posilniť svoj imunitný systém.

Odkedy sa ale prechádzky stali takou prekážkou, začali vznikať alternatívne spôsoby na vybudovanie a posilnenie imunitného systému.

  1. Dovoľte vašim deťom hrať sa s domácimi miláčikmi, tým si zvýšia obranyschopnosť svojho organizmu.
  2. Nepoužívajte antibakteriálne mydlá.
  3. Nechajte dieťa, aby sa zašpinilo a aby chodilo naboso. Posilní si tým imunitný systém.
  4. Ak si niečo dajú do úst, nemusíte okamžite panikáriť. Je to úplne bežné a táto túžba je u detí evolučne opodstatnená. Zvyknú si tak na mikróby a prispôsobia k ním aj svoje vlastné telo.
  5. Nepreháňajte to s antibiotikami len aby ste sa vyhli vzniku superinfekcií.
  6. Nie je potrebné zakaždým prať oblečenie alebo sterilizovať cumlík, keď sa dieťa dostane do kontaktu s prachom, so psími chlpmi alebo inými mikróbmi.
  7. Nechajte ich hrať sa aj s inými deťmi.
  8. Dajte im jogurt, konzervované potraviny či čokoládu.
  9. Umývanie sa raz denne je viac ako dosť.
  10. Nadmerná starostlivosť prináša viac škody než osohu..

Teraz už viete, prečo sa deti tak radi zašpinia. Vďaka tomu sa im tvorí imunita, sú zdravší a odolnejší voči iným baktériám. Nenarušujte to!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čím viac sú deti na vzduchu, tým viac protilátok sa nachádza v ich tele. Deti potrebujú baktérie”