sobota, 27 júla, 2024

Príbehy ľudí, ktorí nemali šťastie na dobrých susedov a narazili na idi@tov

Každý z nás má nejakých susedov. Zvyčajne s nimi prichádzame do kontaktu len zriedkavo, no sú prípady, kedy sa (žiaľ) stanú súčasťou nášho každodenného života.

Prečítajte si nezávideniahodné príbehy ľudí, ktorých susedia majú odlišnú predstavu o pokojnom spolunažívaní…

yellow and red concrete housesunsplash

  • Sused mojej sestry ju nahlásil polícii, pretože jej deti sa vonku hrali vo svojej vlastnej záhrade. A nie, nebolo to preto, že robili veľký hluk. Bolo to pre to, že v Taliansku vybuchla sopka a radiácia by im mohla ublížiť. Mimochodom, moja sestra žije v Spojenom kráľovstve.
  • Sused mi skočil pred auto, keď som išla po ceste a kričal na mňa, že som v noci prešla cez jeho smetí. Povedala som mu, že to bol pravdepodobne medvedík čistotný. Dodnes tomu odmieta veriť. Ja som to vážne neurobila.

orange and green 4-storey buildingunsplash

  • Stará dáma, ktorá bývala podo mnou, mi zanechala niekoľko záhadných listov a obviňovala ma z toho, že vtáky ráno príliš nahlas štebotali. Nechovala som doma žiadne vtáky. Išlo o vrabce vonku. Trvalo to niekoľko mesiacov.
  • Konzumuje moje kvety. Na svoju obranu nám povedal, že to robil roky, keď sa nám predstavil po kúpe nášho domu. Je to skvelý sused. Starší, excentrický človek, ktorý je trochu uzatvorený do seba a konzumuje moje kvety. Bez hanby. Príde ku mne na dvor a jednoducho zje moje ľalie, alebo prinesie nožnice a odstrihne kvety, aby ich uvaril a urobil džem. Je to pre mňa šialené, ale berieme to už ako normálnu vec. 

brown wooden window frame on white concrete wallunsplash

  • Oproti mne žije staršia pani a je posadnutá listami, ktoré jej padajú na trávnik. Až do takej miery, že vyjde zo svojho domu a na jeseň (ale aj inokedy) odstráni z trávnika ten jeden list, ktorý jej nedá pokoj. Na jeseň trávi hodiny vonku s fúkačom lístia. Dokáže ísť aj k susedom a zaklopať im na dvere keď vidí, že majú na tráve príliš veľa listov. Príde aj na váš dvor a urobí to sama, ak práve nie ste doma.
  • Sleduje nás suseda. Vždy, keď prídem domov, ona vyjde von a povie mi, že som prišla o 3 minúty neskôr, alebo že som doma o 2 minúty skôr, ako zvyčajne a potom sa ma opýta, prečo. Raz ma prišla vyzdvihnúť moja kamarátka a jej sestra. Susedka bola na okne prilepená obomi rukami a tvárou, len aby videla, kto teda prišiel. Moja kamarátka a jej sestra boli také vydesené, že mi zavolali a povedali, aby som sa poponáhľala, pretože cez okno na nich zazerá šialená žena.
  • Bývali sme vedľa ženy, ktorá každý druhý deň robila diskotéku pre svoje mačky o druhej ráno. Na strop dala disko guľu, zasvietila ďalšie svetielka a zapla hudbu. Bolo to trochu zvláštne, ale ešte zvláštnejší bol jej tanec, ktorý pripomínal akýsi indiánsky rituál okolo diskotékovej gule. Je to jedna z najpodivnejších vecí, ktorých som kedy bol svedkom!
  • Kúpili sme dom a v deň, keď sme vykladali prvý nákladiak, prišiel sused bez pozvania do našej garáže a začal nám hovoriť, aké stromy na našom pozemku chce, aby sme vyrúbali.
  • Máme susedu, ktorú voláme „kričiaca pani“, pretože keď boli jej deti malé, neustále sedela pri okne, vybiehala vonku a kričala na kohokoľvek, kto išiel okolo, ak mala pocit, že idú príliš rýchlo a rozčuľovala sa nad bezpečnosťou jej detí. Dodnes tam sedí, študuje premávku a pozerá sa na motorky. Jej deti už našťastie vyrástli, takže krik prestal.

closed gray wooden doorunsplash

Jeden z našich susedov zvykol vyhadzovať odpadky von oknom.

Nevedeli sme, kto to je, ale všetci boli nahnevaní. Ponúkol som sa, že nainštalujem kameru na jeden z balkónov, aby sa zistilo, kto to je. A viete čo? Odmietli to. Radšej boli ďalej nahnevaní…

Kráčal som domov a blížil som sa už ku vchodu našej bytovky. Zrazu na mňa vyskočil sused a zakričal: „Ukradol si mi stoličku!“ Pred vchodom na nej sedávali staré ženy z nášho bytového domu. Pokúsil som sa vysvetliť, že ja ju nepotrebujem, ale v jeho odpovedi som počul: „Veď počkaj.“ O 2 dni neskôr som našiel pred mojimi dverami 3 vrecia odpadkov a podľa zápachu bolo jasné, že tam boli zhnité ryby. Nebolo ťažké uhádnuť, kto to tam nechal.

Nasadil som si rukavice, vzal tieto vrecia a položil ich na miesto, kde radi sedeli. Táto „vojna“ trvala rok. Potom sa sused zo štvrtého poschodia rozhodol zrekonštruovať svoj byt a začal vyhadzovať starý nábytok. Keď teda vynášal stoličky, jedna zo susediek spoznala svoju stoličku, o ktorej si mysleli, že som ju ja ukradol. Začala kričať na suseda. Po tom všetkom prestalo aj odhadzovanie odpadkov k mojím dverám. Tak či onak, stále mi nadávajú, keď ma vidia.

 

Zdroj: brightside.me

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights