Rodičia, ktorí si adoptovali africké dieťa, ho po šiestich mesiacoch poslali späť do Afriky. Dôvod ohromil celý svet.

V posledných rokoch sa vo viacerých krajinách sveta, najmä v USA, vyskytuje nový trend.

Ľudia navštevujú africké krajiny a adoptujú si odtiaľ deti, aby deti, ktoré sa narodili a vyrastali v extrémne chudobných podmienkach, mali možnosť viesť dobrý a prosperujúci život.

Presne to sa rozhodli urobiť aj Jessica a Adam Davisovci. Hoci už mali štyri deti, chceli svoju rodinu rozšíriť o ďalšieho člena. V krátkom čase našli africkú adopčnú spoločnosť a odcestovali do Ugandy, aby sa zoznámili so svojou budúcou dcérou Namatou.

Spoločnosť vopred informovala, že Namatin otec nedávno zomrel a jej matka ju pravidelne bije, nestará sa o ňu, neposkytuje jej potrebné potreby a jedlo.

Jessica a Adam sa v obave o osud Namaty ponáhľali za ňou do jej vlastného domu kde sa ale po príchode do Ugandy ukázalo, že nežije. Žije totižto v detskom domove.

Všetko dopadlo podľa plánu a Namata už bola v USA so svojimi novými rodičmi a súrodencami. Po nejakom čase sa však, žiaľ, stalo niečo nečakané.

Približne o šesť mesiacov neskôr, keď už Namata vedela po anglicky natoľko, aby mohla slobodne vyjadrovať svoje myšlienky, začala svojim adoptívnym rodičom každý deň hovoriť, že jej chýba mama a chce ísť za ňou.

Ukázalo sa, že Namatina matka ju v skutočnosti vôbec nebila, a dokonca pracovala vo dne v noci, aby nikdy neostala hladná.

Ohromení Jessica a Adam sa rozhodli vziať veci do vlastných rúk a kontaktovať jej biologickú matku.

Pravdou bolo, že adopčná spoločnosť sa v skutočnosti zaoberala trestnou činnosťou predaja detí.

Navštevovali chudobné africké dediny a ponúkali rodičom, že sú pripravení vziať ich deti do Spojených štátov zadarmo, poskytnúť im ešte vyššie vzdelanie a potom ich vrátiť domov, aby slúžili svojej vlasti.

Namatova matka sa tiež chytila do ich pasce. Myslela si, že jej dieťa sa po získaní vzdelania vráti.

Aby toho nebolo málo spoločnosť požadovala od adoptívnych rodičov 15 000 dolárov na riešenie právnych a iných záležitostí súvisiacich s adopciou.

Inými slovami, predávali deti pod zámienkou adopcie za 15 000 dolárov.

Keď sa to všetko dozvedeli, Jessica a Adam začali okamžite konať. Výsledkom bolo začatie trestného stíhania.

Namata sa vrátila k svojej biologickej matke, ale kontakt s rodičmi a súrodencami, ktorí si ju na krátky čas adoptovali, si zachovala.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rodičia, ktorí si adoptovali africké dieťa, ho po šiestich mesiacoch poslali späť do Afriky. Dôvod ohromil celý svet.”