sobota, 27 júla, 2024

11 príčin, prečo majú empatické ženy najväčší problém nájsť si partnera. Empatia je sestra lásky

Empatický človek patrí do skupiny najneuveriteľnejších ľudí. Každý z nás by mal mať vo svojom okolí aspoň jednu takúto osobu, aby mohol svoj život prežiť naplno. Avšak, ak sa takýto človek dostane do vzťahu, pre niektorých ľudí sa tento vzťah s empatmi stáva skutočnou výzvou. Prečo?

Je to jednoduché. Empatickí ľudia sú priamočiari a úprimní ľudia. Nehrajú sa s ľuďmi na mačku a myš, nevodia svojich partnerov za nos. Ak hovoríme o vzťahoch, prežívajú ich naplno. Tu je však 11 dôvodov, prečo je pre empatické ženy ťažké nájsť si muža, ktorý im vyhovuje.

  1. Vedia, čo chcú.

Empatické ženy nehľadajú vzťah na jednu noc. Vedia, čo chcú – stabilný a pokojný vzťah založený na láske a dôvere. To je dôvod, prečo sa zbavujú všetkých ľudí, ktorí sa k ním správajú nie príliš seriózne.

  1. Cenia si spoľahlivosť.

Muž – slaboch nemôže mať nič spoločné s empatickou ženou. Takéto ženy si na ľuďoch cenia spoľahlivosť viac ako ktorékoľvek iné vlastnosti, pretože sú stabilné a vyrovnané a niekoho takého chcú vidieť aj po svojom boku. Dajte si pozor: ak zrušíte schôdzku, prídete neskoro alebo ignorujete ich telefonát, ich záujem o vás sa stane minulosťou.

  1. Sú zmyselné.

Empati sú ľudia, ktorí si s ostatnými vytvárajú neuveriteľne hlboké a zmysluplné väzby. Nemajú záujem o povrchné city, pretože ani oni sami nemajú dôvod na to, aby sa tak správali. Oceňujú zmyselnosť, hĺbku porozumenia a silný charakter. Niekedy sa však ich zmyselnosť stáva prekážkou k šťastiu s menej emocionálnym človekom.

  1. Potrebujú slobodu.

Nikto nemá rád život v klietke. Najmä ak je reč o empatickej žene. Hneď ako pocíti, že sa ju jej partner snaží obmedziť v akejkoľvek forme, opustí ho bez ľútosti a postranných motívov.

  1. Sú úprimné, niekedy až príliš.

Nečakajte od empatickej ženy nejaké klamstvá alebo prikrášľovanie. Koniec koncov, patria k jedným najodvážnejších a najúprimnejších ľudí. Vždy vám povedia pravdu, či už to chcete počuť, alebo nie. Vzťahy s nimi sú preto pre niektorých ľudí pomerne zložité, pretože si na svoju adresu nevedia vypočuť trpkú pravdu.

  1. Sú nepochopené.

Mnohí si nedokážu predstaviť vzťah s empatickou ženou, kým sa v takejto situácii nakoniec sami neocitnú. Takéto ženy sú čarovne tajomné a ich myšlienkam nie je vždy možné porozumieť. Preto sa často zdá, že pred ľuďmi niečo skrývajú.

  1. Nepotrebujú krátkodobé vzťahy.

Ich motto je všetko alebo nič! Takéto ženy sa nezaujímajú o krátkodobé vzťahy a nechodia na jednodňové rande. Uprednostňujú samotu, kým nenájdu dôstojného a chápajúceho partnera.

  1. Potrebujú emocionálne uspokojenie.

Vo vzťahoch okrem fyzickej spokojnosti potrebujú aj emocionálne naplnenie. Empatické ženy musia byť súčasne spokojné aj šťastné.

  1. Všetko berú osobne.

Dokonca aj najmenšia maličkosť ich môže uraziť alebo im nejakým spôsobom ublížiť. Je to spôsobené ich jemnou a citlivou povahou, ako aj hĺbkou pocitov. Na druhej strane nie sú pomstychtivé. Ak sa im niekto ospravedlní, sú pripravené odpustiť a zabudnúť na tento „trestný čin“.

  1. Kladú sa príliš veľa otázok.

Empatické ženy majú rady veci na poriadku a k tomu im neraz pomáha aj časté kladenie otázok. Chcú si byť isté, že všetko ide podľa ich plánu. Avšak mnohí ľudia neradi odpovedajú na nekonečný prúd otázok.

  1. Milujú celým svojím srdcom.

Žiadna láska nie je silnejšia a vernejšia ako láska empatickej ženy. Miluje celým svojim srdcom a svojmu partnerskému vzťahu sa dokáže naplno oddať. To isté očakáva aj od svojho partnera, avšak pre niektorých mužov môže ísť o nesplniteľnú misiu.

Bez ohľadu na to, empatická žena a jej láska sú skutočným darom pre muža, ktorý ju dokáže oceniť.

Poznáte vo svojom okolí takúto ženu? Možno ste ňou práve vy!

zdroj foto: pexels.com

zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights