sobota, 27 júla, 2024

7 Tipov, ako odhaliť internetových podvodníkov, ktorí sa radi vydávajú za vaše spriaznené duše

Kradnú nielen srdce, ale aj peniaze. Zoznamovacie podvody sú veľký biznis, obete sú vyberané starostlivo a používa sa plejáda psychologických trikov. Opantajú vašu myseľ tým, že vám každú sekundu prejavujú „lásku a obdiv“. A aby toho nebolo málo, vaše telefónne číslo či dokonca vek sa môžu premeniť na nástroj, akým vami budú manipulovať.

Bez ohľadu na to, ako sa váš príbeh vyvíja, vždy má iba jeden koniec – žiadanie peňazí. Dôsledky môžu byť skutočne strašidelné.

Pomôžeme vám, ako odhaliť podvodníka a zároveň ochrániť váš milostný život.

Skontrolujte ich vek

Zoznamovací podvodníci sa spravidla zameriavajú na starších ľudí. Nie je nič neobvyklé na tom vidieť muža alebo ženu v strednom veku, ako si hľadajú staršieho partnera. Verí sa, že táto veková skupina je nielen bohatšia, ale aj náchylnejšia na podvody.

Ak vám príde správa od oveľa mladšieho človeka, pripravte sa na to, že vás skôr či neskôr bude žiadať o peniaze alebo, v najhoršom prípade, vás formou šikany k tomu aj tak donúti.

man with white face maskunsplash

Dávajte si pozor na rýchle vyznania lásky

Ak vám váš partner tvrdí, že vás miluje, hoci sa poznáte iba týždeň, mali by ste okamžite zbystriť pozornosť. Toto správanie je typické pre zoznamovacích podvodníkov.

Najprv sa do vás okamžite zamilujú a hneď ako sú vaše zmysly otupené (obzvlášť zdravý rozum), požiadajú vás o vaše osobné informácie.

Neskôr ich môžu využiť na vydieranie vás alebo dokonca vašej rodiny.

black ipad on brown wooden tableunsplash

Nepodľahnite ich prosbám o finančnú pomoc

Zoznamovací podvodníci skrývajú svoje skutočné úmysly tak šikovne, že je ťažké odmietnuť, najmú ak ste citlivá povaha. Možno plánujú prísť do vašej krajiny, aby si vás vzali za ženu, ale zrazu sa stane nejaká tragédia a teraz ste na rade vy, aby ste im „dokázali svoju lásku“ tým, že im pošlete nejaké peniaze. Podvodníci používajú aj ďalšie komplikované triky. Napríklad vás požiadajú, aby ste si založili nový bankový účet na prevod peňazí z krajiny.

woman holding black smartphone near silver macbookunsplash

Skontrolujte ich profilovú fotku

Podvodníci kradnú fotografie nevinných ľudí zo sociálnych sietí alebo dokonca z modelingových webových stránok. Pomerne často používajú vysokokvalitné fotografie. Našťastie je ľahké skontrolovať, či ich fotografii nie sú len duplikáty. Stačí nahrať ich profilový obrázok do služby Obrázky Google a zistiť, či bol použitý aj predtým.

Dávajte pozor na ich gramatiku

woman sitting on bed with MacBook on lapunsplash

Je bežné, že zoznamovací podvodníci majú zlú gramatiku. Zvlášť ak predstierajú, že majú povedzme najvyšší doktorský titul. Je podozrivé, že jediné slová, ktoré váš partner vie, sú „miláčik“ a „ok“. Ak váš partner predstiera, že je rodák z krajiny, v ktorej žijete, a aj napriek tomu robí veľa chýb – radšej utečte.

Neodchádzajte z internetových zoznamiek

man in blue denim jacket facing turned on monitorunsplash

Podvodníci sa vás pokúsia dostať zo zoznamiek akýmkoľvek spôsobom. Často si vypýtajú vaše telefónne číslo a hneď ako ho zadáte, vás pridajú do svojej databázy. Neskôr dostanete nevyžiadanú poštu alebo dokonca reklamné telefonáty. Často používajú Skype alebo WhatsApp. Nedávajte im svoju e -mailovú adresu ani žiadne ďalšie informácie, cez ktoré by vás mohli identifikovať.

Pozvite ich na rande

white table and chairs on a sunny dayunsplash

Prevezmite iniciatívu a zavolajte ich na rande. Tu identifikujete podvodníka takmer okamžite. Spravidla od vás buď bude žiadať peniaze na nákup lístkov, alebo si nájde výhovorky. V každom prípade sa vaše rande ani nikdy neuskutoční.

Stretli ste sa niekedy s podvodníkom? Veríte, že je možné nájsť si na internetových zoznamkách skutočnú lásku?

 

Zdroj: brightside.me

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights