sobota, 27 júla, 2024

Snažia sa vám vaše „šteklivé“ sny niečo naznačiť? Výskumy hovoria jasne

Jednu minútu upadáte do spánku a z ničoho nič sa vám sníva o tom, ako máte techtle-mechtle s niekým, kto vám vôbec nedáva zmysel, napríklad Shrek.

Čo teda znamenajú sexuálne sny, najmä ak sú v podobnom duchu?

woman covering her face with blanketunsplash

Faktom je, že veľká časť sexuálnych snov v skutočnosti nemá veľa spoločného so samotným aktom.

Aj keď sa sny o intimite často zdajú byť „normálne“, keď sa sústredia na súčasného alebo bývalého partnera, môžu byť zdanlivo nelogické.

Je to bežnejšie, ako by ste si mohli myslieť, a nemusí to nevyhnutne súvisieť s nejakým šialeným libidom. V jednej štúdií pod vedením Antonia Zadru, PhD. na University of Montreal za zistilo, že pri viac ako 3500 snoch, tie sexuálne tvorilo približne 8% .

Ako uvádza Americká akadémia spánkovej medicíny (AASM), pohlavný styk bol najčastejším typom sexuálnych snov medzi mužmi a ženami.

Ďalšie najčastejšie sny sa týkali:

  • sexuálnych návrhov
  • bozkávania
  • fantázií
  • sebauspokojovania

A veľké finále: Muži aj ženy uviedli, že zažili orgazmus asi v 4 percentách svojich sexuálnych snov.

Aké sú príčiny týchto snov?

Sexuálne sny môžu spájať minulé pocity so súčasnosťou

Zdvihnite ruku, ak ste v sne niekedy mali pohlavný styk so svojim bývalým partnerom či partnerkou (Mnoho ľudí sa za to ani nehanbí). Niekedy je to skvelá fantázia, inokedy sa prebudíte a poviete si: „Ach, nie. Podvedomie, čo je to s tebou?“

Tak či onak, sex s bývalými partnermi patrí k tým bežnejším.

Podľa odbornej analytičky snov Layne Dalfenaovej môžu sexuálne sny o bývalých milenkách a milencoch odhaliť, čo sa deje vo vašom súčasnom živote.

woman in black and white floral bikini lying on bedunsplash

„Každý partner, ktorého ste kedy mali, je v rovnakom [mentálnom] súbore, ako ostatné dôležité vzťahy vo vašom živote,“ vysvetľuje.

„Ak sa medzi mojím manželom a mnou niečo stane a ja odídem s pocitom odmietnutia, v tú noc sa v mojich snoch otvorí mentálna kartotéka a ja si možno vyberiem priateľa, ktorého som mala, keď som mala 18 rokov. Je to preto, že tento priateľ vo mne vyvolal rovnaký pocit, ako nedávno môj manžel.“

Je zaujímavé, že spomínaná štúdia zistila, že 20 percent žien – v porovnaní so 14 percentami mužov – uviedlo, že majú v sexuálnych snoch súčasných alebo minulých partnerov.

Ak spíte s bývalým vo sne, položte si otázku: „Aké sú prvé 3 veci, ktoré vám napadnú, keď myslíte na tohto človeka?“

Či už ide o nostalgiu alebo srdcervúce odmietanie, pravdepodobne stále existuje väzba na váš súčasný život.

Môžu predstavovať vlastnosti, ktoré v sebe chcete rozvíjať

To znamená, že váš sexuálny sen o Shrekovi nemusí byť nakoniec taký nezmyselný. Ak dokážete mať niečo s náhodnými ľuďmi vo svojich snoch, pozrite sa trochu bližšie na vlastnosti, ktoré majú.

„Ak sa nachádzate v bode, keď skutočne potrebujete niečo povedať alebo urobiť, ale bojíte sa – môžete jednoducho spať so svojim šéfom vo svojich snoch, pretože pravdepodobne má tú silnú, asertívnu vlastnosť, ktorú potrebujete,“ hovorí Dalfenová.

V tomto scenári ide o niečo, čo vám v živote chýba a čo by ste chceli.

„Ak ste už v posteli s týmito vlastnosťami vo svojich snoch, potom ste pravdepodobne bližšie k dosiahnutiu vlastností aj v reálnom živote,“ dodáva.

U zadaných ľudí sa to môže prejaviť snami o podvádzaní. Pravdepodobne sa prispôsobujete inej časti seba prostredníctvom niekoho iného, ​​možno ide o vlastnosť, ktorá sa vo vašom súčasnom vzťahu neprejavuje.

To znamená, že sny o podvádzaní sa dajú interpretovať aj doslovne. Ak sa cítite nenaplnení, nebuďte prekvapení, ak sa vaša myseľ bude túlať krajinou snov plnou slobody.

woman in white tank top lying on bedunsplash

Sny môžu priamo odrážať vašu súčasnú situáciu

Niektorí ľudia majú sexuálne sny o tých ľuďoch, s ktorými by v skutočnosti nikdy nechceli spať, ale akosi je to v ich sne príjemné, čo ich vedie k tomu, že sa prebúdzajú mimoriadne zmätení.

Dalfenová ako príklad uviedla anekdotu o klientke, ktorá mala sexuálne sny zahŕňajúce niekoho, s kým nikdy nechcela spať, ani keby boli dvaja poslední ľudia na planéte.

„Spýtala som sa jej: ‚Čo ste urobili naposledy, keď ste si pomysleli, že by ste to neurobili ani za milión rokov, ale užívali ste si pri tom každú jednu minútu?“

Klientka si dokázala prepojiť nedávnu skúsenosť zo skutočného života s abstraktným scenárom vo svojom sne. Bol to prejav jej podvedomia o tom, že chce skúsiť niečo úplne nové.

A čo taký pocit nadržanosti?

Veľká časť sexuálnych snov sú skúšky, ktoré vám pripomínajú, aké to je cítiť sa dobre.

Ak máte podobný sen, možno ste zabudli, aké to je byť vzrušený. Berte to ako pomoc od vášho podvedomia.

Orgazmy, ktoré máme v snoch, sú akousi prosbou zo sna, aby ste sa začali venovať vášmu sexuálnemu životu aj vtedy, keď nespíte.

Rovnako ako samotné vzťahy, interpretácia snov nie je univerzálnym riešením.

Takže … pokúšajú sa vám vaše sexuálne sny niečo povedať? Okrem toho, že by ste potenciálne chceli viac sexu, keď nespíte, je tu veľa priestoru na analýzu a objavovanie prostredníctvom sexuálnych snov, ak ste ochotní vyriešiť túto hádanku.

 

Zdroj: healthline.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights