sobota, 27 júla, 2024

15 bežných vecí, ktoré letušky na palube nemôžu robiť. Tringelty im dávať nemôžete a nemôžu mať viditeľné tetovanie

Letecký priemysel je plný obmedzení a letušky sa musia riadiť mnohými pravidlami. Nie je to obvyklá práca, ale má tiež svoje výhody. 

Pozrite sa, čo všetko majú letušky v lietadle zakázané robiť a akými pravidlami sa musia riadiť.

1. Nemajú dovolené hrbiť sa

Letušky trávia veľa času státím, čo by im mohlo spôsobiť bolesti chrbta, najmä pri dlhších letoch. Jednou z vecí je, že sa nesmú hrbiť. Možno by ich to na chvíľu zbavilo bolesti, ale nevyzeralo by to profesionálne. Niektoré letecké spoločnosti majú tiež obmedzenia týkajúce sa rúk vo vreckách alebo prekríženia rúk.

2. Nesmú používať ťažké parfumy

V leteckom priemysle je hygiena veľmi prísna a letušky musia vždy vyzerať úhľadne. Okrem toho musia byť opatrné, aký parfém používajú. Aj keď im parfém vonia, môže ísť o nepríjemnú vôňu pre ostatných cestujúcich, ich kolegov alebo dokonca pre pilotov.

3. Nesmú zdvíhať vaše tašky

Nie je im dovolené zdvíhať tašky cestujúcich, čo by mohlo byť veľmi škodlivé pre ich zdravie. Majú vám iba pomáhať pri ukladaní tašky do skriniek nad hlavou.

4. Nesmú utekať cez uličku

Letušky sa všemožne snažia poskytnúť čo najlepšie služby na palube, ale môžu nastať situácie, keď im dôjde čas, napríklad počas kratších letov. Napriek tomu nesmú behať po uličke. Pred cestujúcimi to nevyzerá dobre a mohli by tiež zakopnúť a spadnúť.

5. Nemajú dovolené jesť a piť pred cestujúcimi

Aj palubní sprievodcovia sú ľudia. Tiež sa počas letu potrebujú najesť, aby sa zvládali starať o cestujúcich. Ale musia sa to snažiť robiť tak, aby neboli na očiach cestujúcich. Vo väčšine lietadiel sú galérie od kabíny oddelené závesom. Ak idete na toaletu a uvidíte zatiahnutý záves, znamená to, že letušky majú obednú prestávku.

6. Nesmú používať slúchadlá

Letušky si nesmú počas letu nasadiť na uši slúchadlá. Ich uši sú cenné na zabezpečenie vašej bezpečnosti. Musia byť schopné počuť všetko, čo je v kabíne a majú medzi sebou špecifické zvuky, ktoré zobrazujú núdzové situácie, záchodový dym a volania cestujúcich. Počas obnovy preukazu spôsobilosti, sa pri lekárskej prehliadke musia podrobiť aj vyšetreniu uší.

7. Nesmú byť príliš nízke ani príliš vysoké

Aj keď v minulosti existovalo výškové obmedzenie, už to tak nie je. V závislosti od spoločnosti sa menia aj požiadavky ohľadom výšky. Najbežnejším prípadom je, že ak sú potenciálne letušky príliš nízke na to, aby otvorili hornú skrinku, nemôžu byť zamestnané, pretože si odtiaľ nebudú môcť vziať batožinu ani vyzdvihnúť lekárske balíčky.

Na druhej strane, ak sú príliš vysoké, môžu byť pre nich niektoré núdzové postupy nepraktické, takže ide opäť o „zákaz“. Niektoré spoločnosti merajú iba výšku, iné majú v deň výberu test dosahu ruky.

8. Nesmú nosiť príliš veľa šperkov

Toto je pravidlo, ktoré sa mení z leteckej spoločnosti na leteckú spoločnosť, ale veľmi výrazné a nápadné prstene alebo náhrdelníky sú zakázané. Môžu nosiť iba malé a diskrétne šperky, napríklad jeden alebo dva prstene, jeden malý náhrdelník a decentné náušnice. Veľké krúžky alebo nápadné náušnice by im mohli brániť v používaní niektorých zariadení, môže to byť tiež otázka bezpečnosti. Piercingy a krúžky na nose neprichádzajú do úvahy.

9. Musia nosiť hodinky

Čas je rozhodujúci. Vždy musia poznať čas, aby sa dostali do lietadla, nastúpili do služby, vystúpili. V podstate to potrebujú pre všetky svoje povinnosti. Sú povinné ich vždy nosiť a musia zobrazovať aj sekundy. Tie sú dôležité v prípade núdze. Inteligentné hodinky sú povolené, musia však neustále nosiť v taške druhé hodinky. Výrazné a lesklé hodinky sú zakázané.

10. Nesmú mať tetovanie na viditeľnom mieste

To sa mení od spoločnosti k spoločnosti, ale spoločnou požiadavkou je, že letušky nesmú mať viditeľné tetovania. Viditeľné v zásade znamená ktorúkoľvek časť tela nezakrytú uniformou, čo môže znamenať ruky, nohy, krk alebo tvár.

11. Nemôžu prijímať tringelt

Byť v lietadle nie je to isté ako byť v reštaurácii. Letušky nesmú prijímať tringelty, pretože hlavným dôvodom ich pobytu je zaistenie bezpečnosti všetkých cestujúcich. Na druhom mieste je služba stravovania a nápojov. Ak im chcete prejaviť uznanie, buďte milí, priateľskí a zdvorilí.

12. Počas letov nemôžu spať

Skákať z časového pásma do časového pásma môže byť dosť namáhavá práca, ale aj napriek tomu nesmú na svojich letoch doháňať chýbajúce hodiny. Existuje však výnimka. Ak letušky prevádzkujú dlhé lety, napríklad medzikontinentálne, majú vlastný spánkový priestor a povinný čas na odpočinok. Tieto posádky zvyčajne pracujú na zmeny.

13. Nemajú dovolené nosiť výrazný make-up

Letušky nesmú nastúpiť do práce nenalíčené. Mali by však byť obozretné a nemali by si aplikovať príliš výrazný make-up. Ich make-up by mal vyzerať prirodzene, nie sú povolené žiadne čierne rúže, alebo výrazne namaľované oči.

14. Nemajú povolené tmavé laky na nechty

Manikúra je pre letušky veľmi dôležitá, pretože veľa interaguje s cestujúcimi. Takže ich nechty by mali byť vždy krátke, čisté, upravené. Niektoré spoločnosti dokonca majú pravidlá týkajúce sa toho, akú farbu by mala mať manikúra, žiadne bláznivé farby alebo dlhé nechty nie sú povolené.

15. Nemôžu nosiť rozpustené vlasy 

Vlasy by mali mať vždy zopnuté do drdolu alebo chvosta. Niektoré majú prísnejšie pravidlá a povolené sú iba drdoly. Vlasy musia mať vždy čisté a upravené. Extravagantné účesy alebo dredy nie sú povolené.

Zdroj
Zdroj foto: @grekuvlada / @maddi.ioana / @amrita5276 / @alii__k_

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights